Започна Националният съвет на БСП. Очаква се лидерът на партията

...
Започна Националният съвет на БСП. Очаква се лидерът на партията
Коментари Харесай

Започна Националният съвет на БСП

Започна Националният съвет на Българска социалистическа партия. Очаква се водачът на партията Корнелия Нинова да направи доклад за свършеното по време на 48-ото Народно заседание.

Социалистите би трябвало да обсъдят номинации за листите за депутати за идните избори на 2 април и да одобрят съдружната формула за присъединяване във вота.

Кирил Добрев съобщи, че Нинова готви тежка операция на утрешния конгрес, като задачата е цялостна кавга с обединената съпротива. Той уточни, че са сменени 100% от преброителите. Посочи, че оставката на Нинова е настояща и не е изтеглена след последния конгрес. Прогнозира, че в случай че тя остане на поста идващите избори ще бъдат пагубни за Българска социалистическа партия.

" Оставката на Нинова не стои на дневен ред. Няма да бъде преотворен и дневният ред, тъй като в него не е записана за предварителните избори, полемиката по тематиката може да стане в точка всякакви ", съобщи Георги Гьоков.

Българска социалистическа партия постоянно е била твърдо срещу военна помощ за Украйна и президентът Румен Радев в Брюксел застъпи същата позиция, сподели още Гьоков във връзка думите на Радев, че ще бъде застрашена нуклеарната енергетика на България, в случай че страната продължи да оказва помощ с оръжие на Украйна.

Таско Ерменков дефинира изявлението на Румен Радев в Брюксел като вътрешна пиар акция със подозрителен триумф.

Той предизвести, че има заплаха " Росатом " да не възобнови лицензите на 5-и и 6-и блок на АЕЦ " Козлодуй ", изтичащи през 2027 и 2029 година, защото с дейностите си България демонстрира, че не е благонадежден сътрудник със своите контрагенти.

Ерменков уточни още, че при опитите за вкарване на нелицензирано нуклеарно гориво надали " Росатом " ще удължи лицензите.

Заседанието трябваше да се организира в неделя, само че беше отсрочено поради отводи за регистрация и затруднена зимна конюнктура.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР