Започна националният протест на собственици на заведения срещу по-строгите COVID

...
Започна националният протест на собственици на заведения срещу по-строгите COVID
Коментари Харесай

ВИДЕО Превозвачи и ресторантьори на бунт срещу мерките, блок...

Започна националният митинг на притежатели на заведения против по-строгите Коронавирус ограничения. Той е подсилен и от редица други сектори.

Демонстрацията се организира площад Народно заседание в столицата.

Протестиращите не са съгласни с това, че нощните клубове и нощните заведения ще затворят, а заведенията и игралните зали ще работят с лимитирано работно време от 7 до 23 часа. От Асоциацията на заведенията припомниха, че близо 50 хиляди души не са получили обезщетения от предходното затваряне.

Мая Манолова и Арман Бабикян от " Изправи се БГ! Ние идваме " (ИБНИ), Тошко Йорданов, Ивайло Вълчев, Любомир Каримански и още няколко от групата на Има Такъв Народ излязоха измежду протестиращите пред Народното събрание, само че бяха изгонени от тях и се върнаха назад в постройката.

Движението в центъра на София е затруднено, тъй като хората са се събрали пред Народното събрание на бул. „ Цар Освободител “, който е съществена пътна артерия и сега е затворен поради демонстрацията.

Протестът се поддържа и от други сектори. Преди часове две огромни туристически организации образуваха спешен щаб за избавление на бранша. Те разкритикуваха още веднъж въведените ограничавания за работа на заведенията, а ръководителят на Сдружението на заведенията Емил Коларов сподели, че националният митинг в София през днешния ден е част тези опити.

Протестиращите приканват за оставката на здравния министър.

По-рано през днешния ден служебният министър на опазването на здравето Стойчо Кацаров разгласи, че макар митингите, заповедта с новите ограничаващи ограничения няма да бъде изменена.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР