Започна модернизацията на жп гарата в Пловдив.Мащабният проект, който трябва

...
Започна модернизацията на жп гарата в Пловдив.Мащабният проект, който трябва
Коментари Харесай

Започна строителството на пробива под жп гарата в Пловдив

Започна модернизацията на жп гарата в Пловдив.

Мащабният план, който би трябвало да се осъществя в идващите две години и половина, включва построяването на авто подлез, който ще свърже двата най-големи квартала на Пловдив – Южен и Централен.

Паралелно с това, обектът е част от по-мащабния план за създаване на железопътна автомагистрала от София до Бургас. По цялото трасе съществуващите прелези ще бъдат сменени от подлези, а железопътните релси в региона на гарата ще бъдат сменени.



Проектът ще се осъществя на два стадия, като единствено във втория ще се наложи прекъсване на трафика по булевардите " Христо Ботев " и " Васил Априлов ". В момента техника към този момент работи по пробива от южната страна, като в началото ще бъдат изместени всички инженерни връзки. Подлезът ще бъде с дължина към 700 метра, ще има две автобусни спирки, асансьори и обособена помпена станция. Стойността на плана е близо 90 млн. лв..

" Единият от методите за осъществяване на софийското метро, ще използван тук, това е милански способ, при който ще бъдат изпълнени шлицови стени, покривна плоча и по-късно се възвръща придвижването, автомобилно и железопътно, а изпод ние продължаваме да си работим, под тези покривни плочи изпълняваме дънната структура на самия тунел ", изясни Боян Делчев, реализатор на плана.

Репортер: Мариела Хубинова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР