Започна извеждане на ранени украински военни от металургичния комбинат Азовстал

...
Започна извеждане на ранени украински военни от металургичния комбинат Азовстал
Коментари Харесай

Започна извеждане на ранени бойци от Азовстал, извозват ги в болница на територията на ДНР

Започна извеждане на ранени украински военни от металургичния комбинат " Азовстал " в Мариупол. По-рано бе обявено, че те са към 600.

" Започна евакуацията на ранените, има проблеми с превозването и се обърнаха за помощ към нас - да предоставим спомагателни носилки ", заяви командирът на бригадата на ДНР " Восток " Александър Ходаковски, представен от съветски медии.

От съветското министерство на защитата потвърдиха за извеждането на ранените.

В същото време от Telegram-канала " Майор и Генерал " акцентират, че не става въпрос за евакуация, а за превозване на ранени в лечебни заведения на територията на ДНР.

От " Майор и Генерал " показват, че по едно и също време с превозването на ранените ще се отработва и процедурата по предаването им в плен на съветските сили.

Операцията по извозването на ранените стартира, откакто в понеделник сутринта група украински военни излезе от тунелите под " Азовстал " с бели флагове и стартира договаряния за извеждане на ранените.

" Съдейки по всичко, готви се евакуация на ранените. Групата от 9-10 парламентьори от страна на украинците, която излезе с бели знамена и насрещната група от наша страна дефинираха маршрута за извеждане на ранените, а съперникът стартира почистване на руините. Ние следим и не пречим на това ", написа Ходаковски.

В 16.33 ч министерството на защитата на Русия удостовери за извеждането на ранените от " Азовстал " и обясниха, че е реализирана договореност за извеждането на ранените.

" Понастоящем в региона на предприятието е въведен режим на прекъсване на огъня и е открит филантропичен кулоар, по който ранените украински военнослужащи се транспортират в здравно институция в Новоазовск в Донецката Народна република за оказване на цялата нужна им помощ ", се споделя в изказването на съветското МО.

Журналисти описват от мястото на събитието, че ранените се прекарват с носилки през руините до покрайнините на комбината, където ги чакат рейсове и коли за спешна помощ на спешна помощ.

В първата група са към 50 индивида.

По данни на телеграм-канала " Майор и Генерал ", в плен са се предали освен ранени бойци, само че и няколко изцяло здрави членове на полка " Азов ".

Превод и редакция: Епицентър.БГ

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР