Започна източването на газта от двете подземни цистерни на взривената

...
Започна източването на газта от двете подземни цистерни на взривената
Коментари Харесай

Източват газта от взривената бензиностанция

Започна източването на газта от двете подземни цистерни на взривената бензиностанция в румънския град Креведия. При случая в събота починаха двама души, а 58 са тежко ранени.

Периметърът, с който се лимитира достъпа на хора до мястото на случая, се е разширил с 1 км. Екипът ни беше спрян още от първия полицейски патрул. Местните хора ни описаха, че тази нощ е пристигнала доста профилирана техника, противопожарни коли и коли за спешна помощ и е почнало източването на цистерните, които са към момента на мястото на случая и не са се взривили. Хората обаче са обезпокоени за сигурността си.

" Вечерта на моята улица дойдоха пожарникари със особено съоръжение. Изплашихме се, тъй като си помислихме, че има още потърпевши. За благополучие, нищо такова нямаше. Разбрахме, че Министерството на изключителните обстановки е взело решение газта, останала в други две цистерни, да бъде източена. Така че, през вчерашния ден вечерта на моята улица имаше подготовка за интервенцията с доста коли за спешна помощ и пожарни коли. Н

е съм сигурна, дали към момента има газ във въздуха, само че усещаме известно раздразнение в гърлото. Все още цивилни жители не се позволяват до мястото, тъй като е прекомерно рисковано. Надяваме се, заплахата да бъде отстранена. Не можем да върнем времето обратно, само че в действителност се надявам да не пострадат още хора ", описа Руксандра Раду – гражданин на град Креведия.

От локалната община споделиха, че нямат публична информация за хода на профилираната интервенция, само че настояват, че всичко е обезопасено за локалните хора.

" Не разполагаме с доста доказана информация какво се случва сега, тъй като регионът е отцепен. Но обстановката е под надзор, няма риск от нови детонации. В момента 300 души са без дом, къщите на останалите са понесли вреди, само че не са евакуирани.

На хората, чийто домове са унищожени, беше разрешено да влязат в дворовете, с цел да видят какво е останало. Те са настанени в постройката на общината. Осигурено им е всичко належащо - баня, четки за зъби, други хигиенични материали, храна, в това число топла храна, освен пакетирана, вода, кревати. Тези 300 души получават дарения и от техни съграждани ", сподели Сандел Михалаке – персонален консултант на кмета на Креведия.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР