Започна изплащането на преизчислените дължими суми към хотелиерите по Програмата

...
Започна изплащането на преизчислените дължими суми към хотелиерите по Програмата
Коментари Харесай

Започна изплащането към хотелиерите за настаняването на украинци

Започна изплащането на преизчислените дължими суми към хотелиерите по Програмата за филантропично подкрепяне на украинците, откакто Министерският съвет одобри решение за одобрение на помощта на претендентите по Програмата за филантропично подкрепяне на разселени лица от Украйна с предоставена краткотрайна протекция в Република България.
Прочетете още
Общият размер на преизчислените суми от 01.06.2022 година до 31.03.2023 година е в размер на на 3 037 651, 80 лв., според приложения Списък № 18, неразделна част от плана на Решение. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на туризма. 

Припомняме, че Правителството удължи периода на настоящата Програма за филантропично подкрепяне на разселени лица от Украйна с краткотрайна протекция в Република България до 30 септември 2023 година Според Решението, което влезе в действие от 1 юли 2023г., хотелиерите ще продължат да получават 15 лв. дневно на човек за настаняване.

Помощта се употребява в категоризирани или регистрирани места за настаняване, вписани в Националния туристически указател, откакто лицата, търсещи краткотрайна протекция, са минали през буферни центрове.

Решението задължава още министъра на труда и обществената политика и министъра на образованието и науката в едномесечен период да разработят оферти за интеграционни ограничения във връзка с разселените лица от Украйна с предоставена краткотрайна протекция.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР