Започна изпълнението на работния проект за реконструкцията и модернизацията на

...
Започна изпълнението на работния проект за реконструкцията и модернизацията на
Коментари Харесай

Започна ремонта на водопроводната мрежа на Шумен

Започна осъществяването на работния план за реконструкцията и модернизацията на водопроводната мрежа на град Шумен
Предвижда се главен ремонт и реорганизация на градски магистрални и довеждащи водопроводи
Започна осъществяването на работния план за реорганизация и рационализация на водопроводната система на гр. Шумен. Договорът беше подписан при започване на месец юли т.г. и обгръща осъществяване на инженеринг, включващ работно планиране, строителство, доставка на материали и съоръжение и авторски контрол на главен ремонт на техническата инфраструктура за водоснабдяване на гр. Шумен. Предвидено е целият план да бъде приключен за 720 календарни дни.
Общата стойност на тази работна позиция е в размер на 8 470 215,90 лева (осем милиона четиристотин и седемдесет хиляди двеста и петнадесет лв. и деветдесет стотинки) без Данък добавена стойност или 10 164 259,08 лева (десет милиона 100 шестдесет и четири хиляди двеста петдесет и девет цяло и осем стотинки) с Данък добавена стойност.
В рамките на плана за реорганизация и моденизация на водпроводната мрежа на гр. Шумен ще бъдат изпълнени следните съществени подобекти:
Реконструкция и възобновяване на градски магистрален тръбопровод от напорен тръбопровод " 13000 " до бул. " Ришки проход ", по съществуващо трасе и от там до ул. " Индустриална ", по ново трасе.

Подмяна на магистрален тръбопровод от помпена станция " V- напредък " до напорен тръбопровод „ 2х1500 " - град Шумен "

Основен ремонт на част от трасето на тръбопровод ø125 хранителен, кв. Дивдядово - град Шумен.

„ Това са съществени детайли от водопроводната инфраструктура на Шумен и тяхната замяна и рекострукция, дружно със оборудванията по тях, ще усъвършенства сензитивно водоснабдяването на града. Ще намалее броят на повредите, а дружно с това, ще намалеят и неотчетените водни количества. За нас това е от извънредно значение, защото един от целите, които сме си сложили, е да понижим потреблението на електрическа енергия, тъй като цената на електрическата енергия непрестанно се покачва, а тя образува към 50% от цената на водата. Подмяната на водпороводите, дружно с изключването на дублиращата мрежа и ограниченията за енергийна успеваемост, са залегнали в активността ни понастоящем и в дълготраен проект ", сподели Жанета Панайотова, шеф на ВиК - Шумен.

Проектът за реорганизация и рационализация на водопроводната мрежа на гр. Шумен се финансира от Европейски структурни фондове, „ Околна среда 2014-2020 година " по процедура BG161M1OP002-1.016 „ Изграждане на ВиК инфраструктура ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР