Започна изграждането на телена ограда по границата с Румъния за

...
Започна изграждането на телена ограда по границата с Румъния за
Коментари Харесай

Започна изграждането на телена ограда по границата с Румъния

Започна построяването на телена ограда по границата с Румъния за ограничение на риска от африканска чума по свинете ". Това заяви министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов по време на съвещание на регионалния координационен щаб в Силистра, осведомят от земеделското министерство.

Изграждането на оградата стартира на две места, следва да стартира и в трети сектор.

" Първоначално смятахме да бъде електропастир, само че не е съществено затруднение за по-силните животни, които като се засилят биха могли да го преминат. Спряхме се на четириредова телена ограда с бодлива тел. Един линеен метър на бодливата тел е 15 стотинки, четири реда са 60 стотинки на линеен метър. Коловете ще бъдат през два метра и половина. Изграждането ще се разпореди от трите районни дирекции по горите, тъй че чакам да бъде в доста рационални цени и параметри ", изясни министър Порожанов.

Министърът на земеделието осведоми, че Българската организация за сигурност на храните е в непрекъснат контакт с румънските управляващи. Всички ограничения, които се подхващат са общоприети и са за целия Европейски съюз.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР