Започна изборът на жури като част от съдебния процес срещу

...
Започна изборът на жури като част от съдебния процес срещу
Коментари Харесай

Започна изборът на жури за процеса за убийството на Джордж Флойд

Започна изборът на жури като част от правосъдния развой против бял служител на реда , упрекнат в убийството на чернокожия американец Джордж Флойд, чиято гибел провокира всеобщи митинги против расизма и полицейския произвол в Съединени американски щати и по света, осведоми Агенция Франс Прес.

Бившият служител на реда от Минеаполис е упрекнат в ликвидиране от втора степен и непредумишлено ликвидиране. През октомври предходната година той бе освободен под гаранция в размер на 1 милион $. На 25 май 44-годишният Шовин умъртви Флойд, притискайки коляното си във врата на афроамериканеца близо 9 минути, до момента в който жертвата се моли за живота си. Смъртта на чернокожия американец и още няколко сходни случая, снимани в Съединени американски щати, провокираха
 Отложиха началото на процеса за убийството на Джордж Флойд
Отложиха началото на процеса за убийството на Джордж Флойд

Процесът на избор на жури против някогашния служител на реда Дерек Шовин трябваше да стартира през днешния ден

Изборът на жури трябваше да стартира в понеделник, само че, откакто прокуратурата изиска да се наложи обвиняване на 44-годишния Шовин за осъществено ликвидиране от трета степен.

Апелативен съд все още не е взел решение по случая , само че арбитър Питър Кейхил от окръг Хенепин реши да стартира селекцията на жури . Процесът се чака да продължи към три седмици, а същинската част от правосъдния развой ще стартира към 29 март.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР