Започна еднодневното посещение на премиера Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов

...
Започна еднодневното посещение на премиера Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов
Коментари Харесай

Бойко Борисов пристигна в Прищина

Започна еднодневното посещаване на премиера Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република... към профила в Косово, съобщи кореспондент на Novini.bg.

В рамките на визитата Бойко Борисов ще организира среща с косовския президент, на която ще бъдат разисквани опциите за задълбочаване на европейската интеграция на страните от Западните Балкани, а също и гарантирането на мира и сигурността в района.



В телефонен диалог, извършен предходната седмица, Борисов дискутира с президента на Косово идната среща на върха ЕС-Западни Балкани, която ще се организира в София на 17 май в подтекста на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. В известие, оповестено в обществената мрежа "Фейсбук " след диалога, Тачи разгласи, че е планувана среща с министър-председателя на България за "координация, обвързвана с двустранните връзки и евроатлантическия дневен ред ".

Други тематики, които ще бъдат наранени в границите на полемиките в Прищина, са плановете за инфраструктурна и цифрова съгласуваност сред шестте страни от Западните Балкани (Сърбия, Македония, Косово, Черна гора, Албания и Босна и Херцеговина) и Европейския съюз.



Освен с Тачи, в програмата на визитата на Бойко Борисов в Прищина са планувани също диалози с премиера на Косово Рамуш Харадинай, както и с Наталия Апостолова, началник на делегацията на Европейски Съюз в Косово. В Прищина министър-председателят е придружаван от вицепремиера и министър на защитата Красимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместител министър-председател по публичния... към профила.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР