Започна доставянето на допълнително медицинско оборудване от апарати за подаване

...
Започна доставянето на допълнително медицинско оборудване от апарати за подаване
Коментари Харесай

Доставят апарати за общинските болници и социални домове в София

Започна доставянето на в допълнение здравно съоръжение от апарати за подаване на въздух под налягане и кислородни бутилки за Covid отделенията в общински лечебни заведения и за обществените домове на Столична община.
Това е докладвано от дирекции „ Здравеопазване “ и „ Аварийна помощ и предварителна защита “ по време на съвещанието на Софийския действен щаб, съобщи.
По предложение на кмета на София Йорданка Фандъкова средства, постъпили като дарения по дарителска сметка на Столичната община за преодоляване разпространяването на Covid-19 (в размер на 59 760 лв. с ДДС), са ориентирани за закупуване на значима здравна инсталация.
Медицинското съоръжение е належащо за лекуването на приетите в болница и изключително за настанените в интензивно поделение.
Доставени са 10 апарата за подаване въздух под налягане с кислородна маска и адаптор за О2 и овлажнител. Те са предопределени за четирите общинските многопрофилни лечебни заведения, в които се лекуват пациенти с коронавирусна зараза. На Първа МБАЛ – 3 апарата, на Втора МБАЛ – 1 уред, на Четвърта – 2 и на Пета МБАЛ – 3 апарата.

 Три старозагорски компании дариха апаратура за лекуване на пациенти с COVID-19 Три старозагорски компании дариха апаратура за лекуване на пациенти с COVID-19
Пациенти в тежко положение се лекуват с високопоточни назални канюли AirVo 2 Optiflow™ Nasal High Flow на водещата компания Fishe...
В момента в общинските многопрофилни лечебни заведения се лекуват 235 заболели с коронавирусна зараза, от тях 8 пациенти са в интензивно поделение.
" Въпреки плавната наклонност на понижаване на случаите на болни на дневна и седмична база, София към момента е в алената зона по брой болни " – сподели шефът на СРЗИ Данчо Пенчев. Той осведоми Щаба за стъпките, планувани в проекта по имунизация, и посочи, че имунизациите ще се слагат по авансово направени описи. По разпореждане на кмета Йорданка Фандъкова дирекция „ Аварийна помощ и предварителна защита “ ще подкрепи логистично СРЗИ при осъществяване на проекта за слагане на ваксини.
Щабът реши да продължат засилените инспекции от страна на Столична дирекция на вътрешните работи, Общинска полиция и Столичния инспекторат на рискови обекти, каквито са базарите и огромните търговски вериги, както и да се реализира надзор по съблюдаване на ограниченията във връзка със студентския празник.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР