Започна допинг проверката в националния отбор по плуване. След трите

...
Започна допинг проверката в националния отбор по плуване. След трите
Коментари Харесай

Допинг проверката започна

Започна допинг инспекцията в националния тим по плуване. След трите позитивни проби в състава, президентът на федерацията Георги Аврамчев разгласи на конференция предходната седмица, че е изискал всички плувци да бъдат тествани.

Първоначално, това трябваше да се реализира групово в Антидопинговия център, в понеделник. Според Аврамчев, плувците, които живеят и упражняват отвън София обаче, ще бъдат посетени при неочакван надзор по места.

Днес, по време на лагера на националния тим на " Дианабад ", без предизвестие са били тествани за допинг шестима плувци.

Президентът на федерацията Георги Аврамчев ни даде лист с имената на всички спортисти, взели участие в лагерите от декември насам. Той помоли описът с плувците, които той е показал, че би трябвало да бъдат тествани след допинг абсурда, да желаяме от изпълнителния шеф на Антидопинговия цеттър - доктор Виолета Заркова. Д-р Заркова отхвърли с претекстове, че той е поверителен.

" Аз не мога да ви преодоставя подобен лист, тъй като той е поверителен. И не мога да разясня нито листата, нито процедурата, която тече сега. ", съобщи пред bTV доктор Заркова.

Всички плувци от националния тим са попълнили декларация, съгласно която би трябвало да дават персоналния си адрес и местоположението си пред Антидопинговия център. Подписвайки тази декларация, всеки един от тях дава единодушие от тук нататък чака допинг инспекция във всеки един миг, осведоми bTV Георги Аврамчев.

След негативната проба на Габриела Георгива от през вчерашния ден, към момента се чака се резултат от проба, взета от Световната антидопингова организация на Йосиф Миладинов на 27-и февруари в Швейцария.

Междувременно, през днешния ден в намерено писмо 34 клуба по плуване, някогашни и сегашни плувци, и родители показаха поддръжката си към управлението на федерацията.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР