Започна доизграждането на започната преди 40 г. нова сграда на

...
Започна доизграждането на започната преди 40 г. нова сграда на
Коментари Харесай

Започна довършването на 40-годишния строеж на болницата в Ямбол

Започна доизграждането на стартирана преди 40 година нова постройка на болничното заведение в Ямбол.

Многопрофилната болница " Св Пантелеймон " в Ямбол обслужва население от над 60 хиляди души. Строена е на павилионен принцип и 29-те ѝ отделения се обитават в 17 обособени здания, строени сред 1912 година и 1980 година, които сега са надалеч от стандартите на актуалната медицина.

През 70-те години на предишния век стартира строителството на нова постройка за болничното заведение, която и досега е назавършена. През 2013 година ремонтът бе обновен, дограмата е заменена, само че болничното заведение остава незавършена.

През 2015 година държавното управление на Бойко Борисов даде обещание да я довърши за 9 млн. лв., само че обещанието остана неизпълнено. През май 2019 година концепцията за дотъкмяване на болничното заведение бе обновена, като този път за задачата бяха обещани 27 млн. лв.. В следствие парите се оказаха незадоволителни и на оповестената социална поръчка не се яви претендент. В последна сметка се откри искащ, който завоюва последващата поръчка: несебърската строителна компания " Тодоров и наследник 99 ". Тя е предложила да дострои комплекса за 21 млн. 973 хиляди лв.. Срокът за дострояването на лечебния комплекс е 12 месеца – до февруари 2022 година

В петък доизграждането бе обновено и се работи както по главния корпус на болничния комплекс, по този начин и по напълно нова спомагателна постройка, предопределена за инфекциозното и белодробното отделения.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР