Започна делото срещу шофьора, прегазил 13-годишно дете край Чирпан миналата

...
Започна делото срещу шофьора, прегазил 13-годишно дете край Чирпан миналата
Коментари Харесай

С едноминутно мълчание и протест: Започна делото срещу шофьора, прегазил дете край Чирпан

Започна делото против водача, прегазил 13-годишно дете край Чирпан предходната година. Близки на починалата Християна се събраха на митинг преди първото съвещание по делото. Той стартира с едноминутно безмълвие в памет на всички починали при пътни произшествия.

„ Инцидентът стана в първия ден на пролетната почивка. Шофьорът, който управлявал колата, се е движил със скорост от 108 км/ч, при ограничаване от 70 км/ч “ , описа майката на починалото дете Таня Стоянова пред „ Българска телеграфна агенция “.

Припомняме ви, че на 1 април 2022 година към 15:55 часа група от седем младежи се движели по пътя сред Чирпан и Зетьово. В това време автомобил застигнал групата пешеходци, част от които вървели по пътното платно, направил опит да ги заобиколи, при което навлязъл отчасти в насрещната лента и блъснал движещия се против него лек автомобил, ръководен от 63-годишен мъж .

В резултат на удара водачът на втората кола е умрял на място , а пътуващата с него 80-годишна жена е получила голям брой травматични увреждания. Тя е била настанена в болница.

При удара автомобилът на арестувания се завъртяла и блъснала няколко от пешеходците, вследствие на което 13-годишно момиче е умряла на място .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР