Започна делото срещу професора от УХТ Симеон Василев и двама

...
Започна делото срещу професора от УХТ Симеон Василев и двама
Коментари Харесай

Обвиненият за подкуп пловдивски професор: Постановка!

Започна делото против професора от УХТ Симеон Василев и двама негови съучастници, упрекнати за вземането на рушвет против фиктивни оценки, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg . На влизане в правосъдната зала обвиненият съобщи, че всичко това е режисура против него. Срещу подсъдимия Симеон Василев са повдигнати обвинявания в това, че:

1. В интервала от 11.05.2017 година до 15.05.2017 година в гр. Пловдив, в съучастничество като причинител с помагача Димитър Д. и помагача Петьо К., като длъжностно лице – учител, заемащ академична служба – професор в катедра " Техническа механика и машинознание “ в Университет по хранителни технологии /УХТ/ Пловдив, съзнателно е изискал подарък – пари в размер на 650 лв., който не му се следва, с цел да извърши деяние по работа – като учител в УХТ – Пловдив да сложи позитивна оценка върху изпитните работи на студента Б. А. и означи същите в студентската му брошура, с което да удостовери сполучливо положени изпити на лицето по образователните предмети " Механика втора част “ и " Съпротивление на материалите “, без да са извършени такива,  и е направил такова деяние – сложил оценки, като е нарушил службата си, като одобри авансово изпитните задания и техните решения, сложи позитивни оценки върху изпитните работи на студента Б. А., и означи същите в студентската му брошура и изпитните протоколи, с което да удостовери сполучливо положени изпити на лицето по образователните дисциплини " Механика втора част “ и " Съпротивление на материалите “, когато тези нарушавания на службата не съставляват закононарушение – закононарушение по член 301 ал.2 вр. с ал.1 вр. с член 20, ал.2 вр. с ал.1 от Наказателен кодекс.

2. По какъвто и да е метод е придобил на неустановена дата и до 15.05.2017 година в кабинет №10, находящ се в Пловдив, е държал муниции – 32 броя патрони за общоприети бойни револвери, тиня. 7.62х25 мм, без да има съответно позволение по член 14 от ЗКВВООБ – закононарушение по член 339 ал.1 от Наказателен кодекс.

Срещу подсъдимия Димитър Д. са повдигнати обвинявания в това, че в интервала от 11.05.2017 година до 15.05.2017 година в гр. Пловдив, в съучастничество като помощник с помагача Петьо К., съзнателно е улеснил длъжностното лице Симеон В., като причинител, учител, заемащ академична служба – професор към катедра " Техническа механика и машинознание “ в Университет по хранителни технологии /УХТ/ Пловдив, съзнателно е улеснил осъществяването на закононарушението посредством препоръки, уточнения, премахване на пречки, набиране на средства и по различен метод, като му е оказал помощ да изиска подарък – пари в размер на 650 лв., който не му се следва, с цел да извърши деяние по работа – като учител в УХТ – Пловдив да сложи позитивна оценка върху изпитните работи на студента Б. А. и означи същите в студентската му брошура, с което да удостовери сполучливо положени изпити на лицето по образователните предмети " Механика втора част “ и " Съпротивление на материалите “, без да са извършени такива,  и е направил такова деяние – сложил оценки, като е нарушил службата си, като одобри авансово изпитните задания и техните решения, сложи позитивни оценки върху изпитните работи на студента Б. А., и означи същите в студентската му брошура и изпитните протоколи, с което да удостовери сполучливо положени изпити на лицето по образователните дисциплини " Механика втора част “ и " Съпротивление на материалите “, когато тези нарушавания на службата не съставляват закононарушение – закононарушение по член 301 ал.2 вр. с ал.1 вр. с член 20, ал.4 вр. с ал.1 от Наказателен кодекс.

Срещу подсъдимия Петьо К. е повдигнато обвинение  това, че в интервала от 11.05.2017 година до 15.05.2017 година в гр. Пловдив в съучастничество като помощник с помагача Димитър Д. съзнателно е улеснил длъжностното лице Симеон В., като причинител - учител, заемащ академична служба – професор към катедра " Техническа механика и машинознание “ в Университет по хранителни технологии /УХТ/ Пловдив, в осъществяването на закононарушението посредством препоръки, уточнения, премахване на пречки, набиране на средства и по различен метод, като му е оказал помощ да изиска подарък – пари в размер на 650 лв., който не му се следва, с цел да извърши деяние по работа – като учител в УХТ – Пловдив да сложи позитивна оценка върху изпитните работи на студента Б. А. и означи същите в студентската му брошура, с което да удостовери сполучливо положени изпити на лицето по образователните предмети " Механика втора част “ и " Съпротивление на материалите “, без да са извършени такива,  и е направил такова деяние – сложил оценки, като е нарушил службата си, като одобри авансово изпитните задания и техните решения, сложи позитивни оценки върху изпитните работи на студента Б. А., и означи същите в студентската му брошура и изпитните протоколи, с което да удостовери сполучливо положени изпити на лицето по образователните дисциплини " Механика втора част “ и " Съпротивление на материалите “, когато тези нарушавания на службата не съставляват закононарушение – закононарушение по член 301 ал.2 вр. с ал.1 вр. с член 20, ал.4 вр. с ал.1 от Наказателен кодекс.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР