Започна делото срещу 32-ма служители на турския в. Заман“, който

...
Започна делото срещу 32-ма служители на турския в. Заман“, който
Коментари Харесай

Изправиха на съд 32 служители на турския в. ”Заман”

Започна делото против 32-ма чиновници на турския в. „ Заман “, който се свързваше с ислямския просветител Фетхуллах Гюлен, считан за уредник на несполучливия опит за прелом от лятото на 2016 година Бившите чиновници на изданието са упрекнати в съпричастност към организирането му.
Сред подсъдимите има създатели и представители на управлението както на „ Заман “, по този начин и на англоезичния му вид „ Today`s Zaman “. Контрола и върху двете издания беше стихотворец от страната през март 2016 година, а през юли същата година те бяха закрити, заяви НТВ.

Днешното дело е следващото против публицисти в Турция в границите на въведеното изключително състояние, наложено от Анкара след несполучливия прелом. От 32-та подсъдими в ареста са 22-ма, а останалите 10 индивида изчакват присъдата си на независимост под правосъдно наблюдаване или са в неопределеност. Според уеб страницата за медийна независимост Р24 сега 171 публицисти са в пандиза в Турция, като по-голяма част от тях са арестувани в границите на наложеното изключително състояние.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР