Започна дело срещу заменката отпреди 12 години, с която е

...
Започна дело срещу заменката отпреди 12 години, с която е
Коментари Харесай

Изненадващо развитие на сагата „Стрелбище”

Започна дело против заменката отпреди 12 години, с която е даден на НИКМИ противоречивият терен в столичния квартал „ Стрелбище”. То е формирано от Върховният административен съд (ВАС), откакто последният анулира определението на Административен съд София-град (АССГ). Заменката е подписана от премиера Бойко Борисов, който по това време е бил кмет на София. Сега Върховен административен съд разрешава започване на дело, с което да се анулира като незначително решението на Столичния общински съвет (СОС) от края на 2006 година При замяната на терена компанията вложител е доплатила 4 млн. лева

„ В нарушаване на съдопроизводствените правила АССГ се е произнесъл по допустимостта на митинга на незаявено в него съображение. По този метод съдът неприемливо е подменил предмета на разногласието, въведен с митинга като отричайки нищожността е приел, че настояването за незаконност на решението на СОС е просрочено. Подмяната в предмета на разногласието, въведен с митинга, съставлява значително процесуално нарушаване позволено от съда ", написа в претекстовете на Върховен административен съд.

Сагата към терена на ъгъла на булевардите „ България” и „ Патк Ю. Тодоров” датира от години, само че през последната една и година ескалира, откакто вложителя загради терена, разруши улицата и реши да строи 44-етажен небостъргач. Стигна се до обстановка, гуляй която в опит да отбрани интереса на жителите, два пъти беше санкциониран основният проектант на София Здравко Здравков. Първата санкция беше в размер на 1000 лева, а втората – 13 000 лева Сумата за последната беше събрана от общинските съветници.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР