Започна дарителска кампания в помощ на двете семейства от Смолян,

...
Започна дарителска кампания в помощ на двете семейства от Смолян,
Коментари Харесай

Събират пари за изгорелите къщи в Смолян

Започна дарителска акция в помощ на двете фамилии от Смолян, които след пожар предходната седмица останаха без покрив. В петък сутринта пламна остаряла вековна къща близнак в смолянския квартал Райково.

Огънят тръгнал от комина на дома, благосъстоятелност на семейство Диневи, описа щерка им. След намесата на пожарната бил загасен, само че най-вероятно от тлееща греда на идната заран пожарът горящ още веднъж и изпепелил покривите и елементи от къщите надолу. Пострадали хора няма, нанесени са обаче съществени материални вреди.

  " Хората ни споделиха, че къщата гори и да спасяваме имуществото долу. Вътре има половин метър вода, чисто нови уреди и мебели са лом. Страшно доста пари са нужни, просто не знам какво ще вършим, не знам по какъв начин стана тази пакост ", описа обезпокоена Радосвета Динева.

Семейство Диневи закупило своята част от постройката предходната година. Направили ремонт, само че не съумели да сменят остарелия гредоред. Нанесли се преди няколко месеца и след пожара не знаят нито къде ще живеят, нито по какъв начин ще изплащат заема, за който ипотекирали за огромна сума жилището. В залепената до тяхната постройка историческа къща, в която е живял писателят Тома Попратилов - Садукей, също се чудят с какви средства да ремонтират изгорелия си покрив.

Георги Бакалов не е застраховал къщата си против пожар. В обществените мрежи Мария Динева прикани за дарения за ремонт на родната къща. Вече е открита банкова сметка, на която могат да се превеждат средства за възобновяване на изгорелия покрив и етажа под него. 

Тя е в Пощенска банка, BG 97BPBI79274040911502, а титуляр е Захаринка Динева. Сметката е разкрита от съседи на потърпевшите, които незабавно им помогнали с каквото могат. Помощ ще отпусне и община Смолян.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР