Започна четвъртият кръг от преговорите между Русия и Украйна. Той

...
Започна четвъртият кръг от преговорите между Русия и Украйна. Той
Коментари Харесай

ПРЕГОВОРИТЕ: Започна четвъртият кръг от разговори между Русия и Украйна

Започна четвъртият кръг от договарянията сред Русия и Украйна. Той ще се реализира във видео формат.

Съветникът на ръководителя на кабинета на президента на Украйна Михаил Подоляк, преди началото на новия кръг, разгласи неизменността на украинската преговорна позиция. Украинската страна възнамерява да разиска гаранциите за сигурност и изтеглянето на съветските войски.

„ Нашите позиции са непроменени: мир, неотложно преустановяване на огъня, евакуиране на всички съветски войски “, сподели той във видеообръщение.

По-рано представителят на съветската делегация на договарянията Леонид Слуцки оцени значимостта на подписването на документи с Украйна. Според него има забележителен прогрес в позициите на двете страни в договарянията.

В Беларус към този момент се организираха три кръга от договаряния сред Москва и Киев. Страните реализираха съглашение за обезпечаване на филантропични коридори за евакуация на цивилното население, доставка на храна и медикаменти.

Преговори: 4-ти кръг. За мир, преустановяване на огъня, неотложно евакуиране на всички войски и гаранции за сигурност. Труден диалог. Въпреки че Русия е наясно с безполезността на своите нападателни дейности, тя остава в илюзията, че 19 дни принуждение против мирни градове са верният избор на тактика. Това написа съветникът на украинския президент Володимир Зеленски Михайло Подоляк в Туитър.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР