Започна аварийно изкърпване на второкласния път II-73 в района на

...
Започна аварийно изкърпване на второкласния път II-73 в района на
Коментари Харесай

Кърпят пътя между селата Вълчин и Лозарево и в част от Ришкия проход

Започна спешно изкърпване на второкласния път II-73 в региона на сунгурларските села Вълчин и Лозарево и в част от Ришкия проход.

Ще бъде запълване на дупките на най-компрометираните и деформирани сектори , с цел да се обезпечи сигурността на придвижване. Дейностите се извършват без да се стопира придвижването, което ще се реализира в едната лента . Необходимо е водачите да карат деликатно и прецизно да съблюдават пътната сигнализация. При положително и изсъхнало време се планува ремонтните действия да приключат до две седмици .

Второкласният път е с натоварен трафик и програмата на Агенция „ Пътна инфраструктура “ планува главен ремонт на 90 км . От тях 47 км са на територията на област Бургас, а останалите към 43 км са в област Шумен . Целта е трайно възстановяване на експлоатационното положение на правата, носимоспособността на пътната структура и отводняването .

В момента се създават техническите планове за главния ремонт на пътя. Изработването на плановата документи п реминава през три междинни стадия , като досега е приключен първия промеждутъчен стадий. След изработването му ще бъде извършена екологични и тръжни процедури по Закон за обществените поръчки за избор на реализатори на строително-монтажните работи и на строителния контрол. Прогнозният период за започване на главния ремонт на трасето е идната година. 

За обезпечаване сигурността на придвижване по второкласния път до реализацията на главния ремон т Областно пътно управление-Бургас ще продължи да поддържа правата посредством настоящи действия.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР