Започна асфалтирането на новата улица, която ще свързва булевардите Бургаско

...
Започна асфалтирането на новата улица, която ще свързва булевардите Бургаско
Коментари Харесай

Асфалтират новата улица между булевардите „Бургаско шосе“ и „Хаджи Димитър“

Започна асфалтирането на новата улица, която ще свързва булевардите „ Бургаско шосе “ и „ Хаджи Димитър “ в Сливен, оповестиха от Дирекция „ Общинска инфраструктура “. Тя ще минава през някогашните военни поделения, а дължината й е близо 300 м.

Изграждането на трасето стартира през месец октомври предходната година. По протежението му бяха изпълнени тръбопровод и канализация. Предвижда се монтаж на осветяване и камери за видеонаблюдение.

По предварителни калкулации новият пробив ще разтовари трафика от кръстовищата на „ Розова градина “ и „ Илинденско въстание “. Освен това ще има и достъп до паметника на Шести артилерийски полк, който Община Сливен реставрира. На пространството към монумента е планувано облагородяване.

Във връзка с построяването на новата улица кметът Стефан Радев напомни, че наоколо е очакван терен, на който да бъде преместена Районната пожарна работа. По думите му, местоположението е по-подходяща от досегашната, а с новия пробив ще има и обезпечен достъп на пожарните коли.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР