Започна 13-тата по ред кампания на Капачки за бъдеще. Тя

...
Започна 13-тата по ред кампания на Капачки за бъдеще. Тя
Коментари Харесай

Започна новата кампания Капачки за бъдеще, ще бъде закупена шеста неонатална линейка

Започна 13-тата по ред акция на " Капачки за бъдеще ". Тя започва през днешния ден в София и ще продължи до 21 октомври в още 30 града из цялата страна.



От фондацията събират капачки, кенчета и пластмасови шишета за закупуване на шеста неонатална кола за спешна помощ. Тя е на стойност 200 хиляди лв.. До момента са дарени 22 кувьоза и 5 коли за спешна помощ на разнообразни неонатални отделения у нас.

" Очакваме едни най-малко петдесетина-шейсет тона. Това е петата кола за спешна помощ и тя ще отиде в Стара Загора и ще обслужва областите Стара Загора, Ямбол и Сливен всички лечебни заведения там. Ще транспортира недоносените бебенца, ще транспортира бебенцата, които са обикновено родени, които имат здравословни проблеми. Ще транспортира при потребност бебенца до София ", изясни уредникът Лазар Радков.

" Това е невероятна идея. Това е, напряко нямам думи. Евала на всички хора, които се занимават с това нещо, страхотни са ", сподели Юлиана Милева, донор.

" Тези хора, които го вършат това нещо не го вършат за пари, не го вършат за власт. Правят го за нашите деца като моето дете тук и то ще подари капачките ", уточни Теодор Борисов, донор.



Репортер: Ерика Шаумян

Снимки: БГНЕС
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР