Заплита се казусът с животните от фермата на Ана Петрова

...
Заплита се казусът с животните от фермата на Ана Петрова
Коментари Харесай

Заличена юридически е фермата в Болярово, където имаше съмнение за чума

Заплита се въпросът с животните от фермата на Ана Петрова от Болярово, в която през юли бяха открити две съмнителни проби за съществуване на вируса на чума по дребните преживни животни. Шест месеца по-късно стадото е увеличено с нови 70 агнета. Въпреки че възбрана за напредване към този момент отпадна, животните от това стопанство остават на при затворен режим. А собственичката им е получила съобщение, че фермата е заличена юридически, заяви.

Информация за заличаването на фермата на Ана Петрова получила откакто отправила заявление до Агенцията по сигурност на храните за премаракиране на част от животните ѝ поради паднали ушни марки. По думите на стопанката, шест месеца след установените съмнителни проби за чума, няма умрели животни от болестта.

„Вчера получих писмо от ОДБХ-Ямбол, макар че сега водим каузи вътре в писмото написа че аз би трябвало да осигуря достъп до обекта ми да бъдат евтаназирани животните ми… Не са ми изплатени дотациите досега нито за на глава животно, нито за пасищата“, изясни Ана Петрова, животновъд.

Междувременно част от стопаните от Голямо Шарково, чийто животни бяха умъртвени поради чумата получиха от Агенцията по сигурност на храните писмо, с което им се позволява закупуването на 15 животни, отглеждани в едно помещение. След 21 дни карантинен интервал и негативни проучвания може да се пристъпва и към увеличение на броя на животните.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР