Заплатите в Пловдив изоставят с 4% спрямо инфлацията, изчисляват експерти

...
Заплатите в Пловдив изоставят с 4% спрямо инфлацията, изчисляват експерти
Коментари Харесай

Заплатите в Пловдив изостават с 4% спрямо инфлацията

Заплатите в Пловдив изоставят с 4% по отношение на инфлацията, пресмятат специалисти от Института за пазарна стопанска система. На национално равнище изоставането е 3% сочи отчетът. Според него  Област Враца се оправя най-добре с компенсацията в растежа на инфлацията,следват Видин, Благоевград и София.
Прочетете още
Доходите на семействата, съгласно данните за третото тримесечие, към момента изпреварват повишаването на живота, само че повода е в ударното нарастване на пенсиите спрямо приходите от заплати, пресмятат икономистите.

Данните за последното цялостно регистрирано тримесечие на годината демонстрират нарастване на приходите от пенсии с 44% на годишна база спрямо 11% растеж на работните заплати, които изостават доста от темповете на инфлацията.

Средното закъснение на заплатите по отношение на инфлацията е с 3 процентни пункта, като забавянето в частния бранш е 2,6, а в държавния 5,5 %.

В област Враца се записва най-ниско закъснение от инфлацията - едвам с 0,4 на 100, поради индикаторите на енергийния бранш в региона през годината.

На другия полюс се подреждат областите Смолян, Разград, Ямбол и Ловеч, където изоставането от инфлацията е съвсем с 10 пункта.

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР