Заплатите в много сфери са ниски и ще останат такива,

...
Заплатите в много сфери са ниски и ще останат такива,
Коментари Харесай

Менда Стоянова: Без растеж, заплатите остават ниски

Заплатите в доста сфери са ниски и ще останат такива, до момента в който не реализираме по-висок напредък. Това сподели депутатът от ГЕРБ и ръководител на ръководителят на бюджетната комисия в Народното събрание Менда Стоянова. Според нея, по-добрите условия за бизнес ще значат по-висок напредък и за това изискванията за бизнес би трябвало да бъдат усъвършенствани. Нивото на правосъдие въздейства съществено, защото непознатите вложители нямат гаранции, че ще получат бързо и заслужено правосъдие.

Стоянова сподели, че всяка година страната събира от ден на ден и повече пари. " Има страни със доста по-високи данъчни и осигурителни вноски. Ние би трябвало да решим желаеме ли такива налози ", сподели Стоянова. Тя добави, че " това не е нашият спор " и, че в програмата на ГЕРБ не е заложено увеличение на налозите.

По мотив на митингите на учените от предходната седмица Стоянова напомни, че в Бюджет 2018 има 120 милиона повече за просвета. " Пари там има, само че не са на правилото повдигане на работните заплати, а на плановото финансиране. Това или не се схваща, или не имат вяра, че би могло да се случи и не престават да желаят просто общо увеличение на заплатите ", сподели Стоянова. Според нея въпросът с плановото финансиране е дали в колективите ще бъдат включени младите учени, само че тук ставало дума за организация на самата научна общественост ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР