Заплатите в България продължават да не кореспондират с реалната икономическата

...
Заплатите в България продължават да не кореспондират с реалната икономическата
Коментари Харесай

На 7 от 10 българи им е трудно да вържат двата края, доходите им не мърдат от година насам

Заплатите в България не престават да не кореспондират с действителната икономическата конюнктура в страна. 75 на 100 българите остават без нарастване в месечния си приход непосредствено миналата година. Нещо повече – при 5,3 % от семействата  се регистрира понижаване на финансите. Именно това довежда и до стряскащата действителност – 75% от българските жители дефинират себе си като „ мъчно свързващи двата края “!
Прочетете още
Това сочат данни на Националния статистически институт, проучвали домакинските бюджети за първото тримесечие на 2023г.

Проучването на института демонстрира, че за въпросния интервал за растеж на приходите споделят едвам 20 на 100 българи. Борят им е с 1.6 процентни пункта повече спрямо хората, дали този отговор през първото тримесечие на 2022 година. Отчита се още, че броят на претъпели занижаване на приходите, е по-малък от този, регистриран през 2022г.

Същото изследване регистрира тревожната наклонност за беднотия на семействата. Този извод може да се направи, откакто една 23 на 100 от интервюираните показват, че се оправят с покриване на ежедневните си разноски релативно елементарно. В този % спадат и хората (3,5%), които не изпитват никакви компликации при материалното застраховане на бита си.



Данните отвън тези проценти се разпределят по следния метод: с „ известни усложнения “ са 35.8% от българите, 26.8% дефинират покриването на ежедневните разноски като „ мъчно “ . 14 на 100 души са изправени пред „ доста сложна “ обстановка във финансов аспект или другояче беднотия.  

Особено тревожно обаче се явява, че броя на последните с е нараснал спряло предходното тримесечие (0.6 процентни пункта).

За да се оправят с бедността, 31% от интервюираните българи са „ орязали “ обикновените улеснения. Те са споделили, че са ограничавали потреблението си на сила - отопление, топла вода, готвене, осветяване и електрически уреди. Повечето от тях живеят в дребни обитаеми места – близо 38% живеещите в села да вземем за пример са се подлагали на ограничения. Това обаче са сторили и 29% от живеещи и работещи в  огромните градове, където стандартът и заплатите са преднамерено по-високи.



Беден, само че благополучен народ?

Трудностите във финансов проект не въздействат на удовлетвореността на българите от контакта с техните близки. Това излиза наяве от отговорите им по какъв начин правят оценка персоналните взаимоотношения със фамилията, приятелите, съседите и други лица. От 0 до 10 те са дали - приблизително 7.17 през първото тримесечие на 2022 година и 7.20 през първото тримесечие на 2023 година.

Общата задоволеност от живота приблизително за интервюираните лица е 5.71 през първото тримесечие на 2022 година и се покачва до 5.99 през първото тримесечие на 2023 г.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР