Заплатите у нас нараснаха с двуцифрени проценти през 2022 г.

...
Заплатите у нас нараснаха с двуцифрени проценти през 2022 г.
Коментари Харесай

Около 5%- 7% от хората в София получават заплати над 7 000 - 8 000 лева

Заплатите у нас набъбнаха с двуцифрени проценти през 2022 година 5-7% от хората в София към този момент взимат заплати над 7-8 хиляди лв.. Това разяснява Мария Шишкова, ръководещ съучастник Aims Humdn Capital, пред Bloomberg TV Bulgaria.

Очакванията за хонорари на чиновниците ще се балансират. По-рано те започнаха да желаят доста повече от това, което се получава. Това към този момент се е случвало преди и при първа опция компанията заменя тези хора, когато пазарът се стабилизира.

Безработицата у нас надали ще нарасне в близко бъдеще. Според нея позитивното е, че се основават от ден на ден места за хора с висока добавена стойност.

Според Шишкова пазарът на труда у нас е динамичен. " Има компании, които идват да открият разнообразни индустриални процеси, има съществуващи компании, които се уголемяват ", счита тя. " В България се намират към този момент все по-интересни и все по-хубави длъжности за хора, които другояче биха избягали в чужбина ".

Вече все по-малко българи, които имат висше обучение и приказват език, се замислят за емиграция, счита специалистът. " Фактът, че безработицата е към 4%, от които дълготрайните случаи са 2%, значи мъчителна нужда и физически дефицит на хора ", счита тя.

Тя разяснява още, че доста компании от дълго време към този момент не гледат дипломата, защото с този ритъм на смяна, каквото и да се учи до момента в който се приключи, то към този момент остаряло.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР