Заплатите на всички съдии, прокурори и следователи ще нараснат с

...
Заплатите на всички съдии, прокурори и следователи ще нараснат с
Коментари Харесай

Заплатите в съдебната система скачат с 10%

Заплатите на всички съдии, прокурори и следователи ще набъбнат с 10% през 2020 година, написа „ Правен свят “. Със същия % ще бъдат индексирани и възнагражденията на всички, заети в администрациите към органите на правосъдната власт, Висшия правосъден съвет (ВСС), Националния институт по правораздаването (НИП), както и в Инспектората към кадровия орган.

Предложението ще бъде прегледано на съвещание на Пленума на Висш съдебен съвет идния четвъртък.

Индексирането на възнагражденията на всички в правосъдната система бе планувано в бюджетната прогноза още през предходната година. Такова нарастване с 10% Висш съдебен съвет е заложило за магистратите и служебните чиновници на всеки 12 месеца до 2022 година. Индексиране на възнагражденията с други 10%, плюс по 100 лева на сан за магистратите към този момент бе осъществено от Висш съдебен съвет при започване на 2019 година.

Тъй като това е първото съвещание на Пленума след празници, това е и първата действителна опция на кадровиците да гласоподават плануваното нарастване. Така новите, нараснали хонорари съдиите, прокурорите, следователите и правосъдните чиновници ще получат още с преводите си за февруари месец. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР