Заплатите на военнослужещите у нас да се изравнят със средната

...
Заплатите на военнослужещите у нас да се изравнят със средната
Коментари Харесай

Предлагат 30% увеличение на заплатите на военните у нас

Заплатите на военнослужещите у нас да се изравнят със междинната работна заплата в България. Такова предложение, импортирано с подписите на депутати от всички парламентарни групи, ще прегледа Народното събрание.
Прочетете още
Това би осигурило към 30% нарастване на възнагражденията в Българската войска, съобщи ръководителят на комисията по защита Христо Гаджев.

" Липсата на съответни хонорари са от главните аргументи за овакантяване на въоръжените сили от военнослужещите. Ако желаеме да имаме модерна войска, това не е единствено да закупуваме ново въоръжение, а вложения в хората в защитата. Предложението е подписано от всички парламентарни групи, тъй като Българската войска няма партиен цвят, а единствено три цвята - бяло, зелено, алено. Надявам се преди 6 май законодателните промени да бъдат признати и президентът да ги обнародва ", съобщи Христо Гаджев пред Българска национална телевизия.

Целта на предлагането е да се увеличи интереса към военната работа и да се преодолее казусът с недокомплекта в армията. В момента най-голямо недокомплектоване има в Сухопътни войски, разяснява служебният министър на защитата Атанас Запрянов.

" Българската войска е национална институция и единодушието на нашия парламент демонстрира, че Народното събрание демонстрира нужното схващане. Недокоплектоването въздейства на боеспособността на нашите сили. Не е възможно да има формирования без нито един офицер, има отдръпване от офицерската специалност ", сподели служебният министър на защитата Атанас Запрянов.

Тази заран депутатите дефинираха военновременния комплект на въоръжените сили и числеността на запаса. Точката беше прегледана на закрито съвещание, защото тази информация е класифицирана.

" Това е добра вест, тъй като разрешава да планираме защитата в новите условия ", разяснява Запрянов.

Служебният министър на защитата съобщи още, че се обмислят способи за ободряване и подмладяване на запаса в Българската войска. До края юни се чака да има изясненост към съответно предложение.

Ако се увеличи ползата към военната работа, ще се разчита на доброволните начала, означи Запрянов. Възрастта няма да се подвига нито за кадрова военна работа в спокойно време, нито за военновременния доклад.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР