Заплатите на военнослужещите трябва да бъдат увеличени, но все още

...
Заплатите на военнослужещите трябва да бъдат увеличени, но все още
Коментари Харесай

Каракачанов: В министерството изтичат пари, които могат отидат за заплати на военнослужещите

Заплатите на военнослужещите би трябвало да бъдат увеличени, само че към момента не е ясно с какъв %. Могат да се търсят разновидности като запаси в Министерството на защитата, или доходи от разнообразни действия. Това разяснява във Варна министърът на защитата Красимир Каракачанов, който се включи в честването на 138-та годишнина на Военноморските сили, оповестява Дарик.   „ В Министерството на защитата безусловно излишно изтичат пари и в това време не се осъществят доходи от действия, които могат да вкарат действителни средства в бюджета. Тогава, когато покажем, че и ние можем да осъществяваме облаги за бюджета, ще желаеме нарастване на заплатите и няма кой да ни откаже”, съобщи министърът и акцентира, че разчита и на Комисията по защита, в чиито състав са професионални висши военни.

„ Ако ме питате за %, с който да се усилят заплатите, той би трябвало да бъде 100 %, само че дано да бъдем почтени – това не може да се случи”, сподели той и добави, че предстоят диалози през септември и октомври.

На Съвета по защита предходната седмица е утвърден планът за рационализация на фрегатите, с които разполагаме. За да бъдат по-ефективни в осъществяване на своята служба, те ще бъдат реновирани с 90 млн. лева, които ще бъдат заложени в идващия бюджет, заяви още Каракачанов. Парите към този момент са утвърдени от съвета и би трябвало да бъдат импортирани като предложение в Министерски съвет.

Конкурсът за създаване на новите многоцелеви патрулни кораби ще бъде равнопоставен, увери министърът, само че призна, че избира той да бъде извоюван от българска компания.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР