Заплатите на телевизионните журналисти у нас са внимателно пазени в

...
Заплатите на телевизионните журналисти у нас са внимателно пазени в
Коментари Харесай

Най- строго пазената тайна в телевизиите излезе наяве. Вижте заплатите на всички известни водещи в България

Заплатите на телевизионните публицисти у нас са деликатно защитавани в загадка. Някои от тях са подготвени да извадят нескрито мръсна интимна забежка, с цел да задоволят любознанието на обществото, стига никой да не наднича в портфейлите им.

Проблемът е, че тъкмо тези известни лица непрекъснато приказват назидателно за независимост, морал и достолепие. Без да се тормозят от тлъстите пачки, които прибират всеки месец, и от непознатите дела, които разпалено пазят от дребния екран.

Най-високо платеният тв. публицист у нас се оказва водещият на централната новинарска емисия в Нова тв. Николай Дойнов. Негови сътрудници настояват, че 43-годишният мъж прибира по 9 хиляди лева на месец. Екранната му половинка Ани Салич се задоволила със „ скромните “ 7 хиляди лева, макар, че за нея и брачният партньор й Бранко дълго се носеха митове – една от тях гласеше, че фамилията си е договорило по 15 бона на човек месечно при прехвърлянето им от Бтв в Нова тв. през 2013 година

Що се отнася до Ники Дойно в, той е в медията от самото й основаване и за разлика от останалите лица в телевизия не я съобщи в нито един миг.

Припомняме, че в най-тежките години десетина души се трансферираха в ТВ7 за доста по-високи заплати. Той обаче не се поблазни да направи тази крачка. Това го направи скъпо заплатен публицист, съскат от завист останалите дългогодишни кореспонденти в нюзрума. Те не могат да преглътнат обстоятелството, че Ани и Ники с изключение на месечните си хонорари прибират и тлъсти бонуси на всяко тримесечие – по към 30 хиляди лева всеки. Това прави 120 хиляди лева годишно или по 10 бона месечно бонус. Което значи, че месечно Ники Дойнов взима 19 хиляди лева, а Салич – 17 хиляди лева

Непосредствено след Дойнов и Салич се подреждат водещите на Сутрешния блок в Нова телевизия – устатата Ани Цолова и скромният Виктор Николаев. Всеки от тях получава по 7.500 лева на месец. Уловката е, че те по същия метод взимат бонуси през 3 месеца. Сумите всекидневно варирали сред 20 хил и 40 хиляди лева според от рейтингите, които реализиран. Простите сметки демонстрират, че радетелите за независимост на словото и висок морал в политиката, бизнеса и обществото като цяло си докарват в най-лошия случай към 165 хиляди лева, а в най-хубавия – 200 хиляди лева годишно.


За разлика от Ники Дойнов обаче, който стартира работа в Нова тв. още като студент, Цолова, Николаев и Салич са обиколили няколко медии преди да се снабдят с тлъстите си заплати. Дългогодишните кореспонденти недоволстват най-много против тримесечните им
бонуси, които съгласно тях идвали не от къде да е, а от антибългарската мракобесна фондация „ Америка за България “ дружно с насоките за мейдийната политика в новините и настоящите излъчвания.

Неотдавна стана ясно, че по същата скица положителни приходи са си обезпечили и водещите на „ Комбина “. Официалната месечна заплата на Лора Крумова е 7 хиляди лева толкоз взима и нейната дългогодишна другарка Галя Щърбева. За избрани репортажи обаче те получават и спомагателни суми, които също достигали до 40 хиляди лева на всяко тримесечие.

На фона на тези солидни суми сътрудниците им от конкурентната Бтв са напряко небогати като църковни мишки.

Бившите водещи на централните вести Венелин Петков и Гена Трайкова са си повишили заплатите откакто станаха шефове. В момента Петков е шеф „ Новини, настоящи излъчвания и спорт “ с 8 500 лева месечни приходи, а Трайкова е основен редактор на новинарските излъчвания – също с 8 500 лева заплата. Това ги направи най-мразените шефове в медията.

Подчинените им кореспонденти непрестанно се оплакват, че са подлагани на невиждан напън по какъв начин тъкмо да структурират репортажите си, кой да е текстът, какъв брой остри да са въпросите към избрани хора и т. н. Не им дават никакво право на глас или на избор. А чашата на търпението им преляла, откакто научили, че двамата са взели Коледен бонус от 20 хиляди лева в края на 2014 година, който сякаш си разделили по равно. Запознати с персоналния им живот обаче настояват, че двамата още веднъж са дружно и парите влезнали в общия им бюджет.

Напористият водещ на утринния блок на Бтв Антон Хекимян не е получавал спомагателен тласък, само че пък на него му стигало да е център на вниманието няколко часа, шушукат още репортерите в малкия екран. Твърдят, че бил огромен натегач и службогонец. Засега заплатата му била 6 хиляди лева Но в случай че продължава по този начин самоотвержено да пази избрани про-американски и про-ГЕРБ дела, скоро и той щял да получи няколко бона като премия.

Единствено репортерката му Мария Цънцарова го гони по приходи. Тя получава единствено 1000 лева по-малко от водещия на утринния блок – т.е. 5000 бона на месец. Според клюкарите в малкия екран обаче миньончето захлебило доста добре в отминалата предизборна акция.


Инфо: За Жената


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР