Заплатите на служителите на МВР няма да бъдат увеличени. Това

...
Заплатите на служителите на МВР няма да бъдат увеличени. Това
Коментари Харесай

Николай Денков: Още миналата година Украйна е питала за реакторите от Белене, а служебният кабинет не задвижил въпроса

Заплатите на чиновниците на Министерство на вътрешните работи няма да бъдат увеличени. Това съобщи министър председателят Николай Денков. От думите му стана ясно, че тази година нарастване на заплатите на чиновниците на реда не е планувано. " Миналата година заплатите на чиновници на Министерство на вътрешните работи бяха увеличени с 20%. Предвидено е нарастване на две други места. Едното е в системите, които не получиха нарастване - тази година те ще наваксат с 10%. И в общинските администрации, където заплатите са извънредно ниски. Там е планувано нарастване от 15% ", сподели Денков.

Парите за обучение тази година са увеличени с 1 милиарда лв. по отношение на това, което отчетохме предходната година. Така отговори министър председателят на въпроса дали в проектобюджета са орязани парите за обучение и са по-малко от предходната година.

" Няма по какъв начин да има положително обучение без стимулирани учители. Но, до момента в който не оправим образователните стратегии, учебниците, не подобрим механизмите за привличане на децата в учебно заведение, ще имаме проблеми - по тази причина са значими промените ", добави той.
https://www.facebook.com/Government.of.Bulgaria/videos/544116697768050
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР