Заплатите на служителите на Главна дирекция Охрана“ и Главна дирекция

...
Заплатите на служителите на Главна дирекция Охрана“ и Главна дирекция
Коментари Харесай

Вдигат заплатите в ГДО и ГДИН

Заплатите на чиновниците на Главна дирекция „ Охрана “ и Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията “ (ГДИН) ще бъдат увеличени с 31 млн. лева (31 766 000).

Това съобщи правосъдният министър Атанас Славов по време на съвещанието на Комисията по правни въпроси в Народното събрание.

Ресорната парламентарна комисия не одобри обаче на първо четене Законопроекта за държавния бюджет на България за 2023 година, импортиран от Министерския съвет на 5 юли, в частта проектобюджет на Министерството на правораздаването.

Правосъдният министър Атанас Славов представи плана на бюджет на ведомството.

В подтекста на дебатите някогашният правосъден министър и понастоящем народен представител от ПП/ДБ Надежда Йорданова заяви, че нейната парламентарна група ще поддържа бюджета с мотив, че е уравновесен и подсигурява 3% недостиг в бюджета. Между първо и второ четене ще би трябвало да се уточняват текстовете от преходни и заключителни разпореждания, настоя Йорданова.

Бранимир Балачев от коалицията ГЕРБ/СДС настоя преди да влезе бюджета за разискване в пленарна зала в Народното събрание да получи отговор от Министерство на правораздаването и Министерство на финансите за какво финансовата стратегия е толкоз огромна – над 43 млн. лева Балачев не знае и по какъв начин ще бъде решен казусът със заплащането в ГДО и ГДИН. Трябва да се намерения за по-достойно възнаграждение в ГДО и ГДИН, настоя Балачев.

Адвокат Петър Петров от „ Възраждане “ Петър Петров поздрави правосъдния министър, че ще бъдат отделени средства в размер на 31 млн. лева за нарастване на заплатите на чиновниците на ГДО и ГДИН.

Инспектората към Висшия правосъден съвет (ВСС) утвърждават план на бюджет на правосъдната власт в частта за бюджета на инспектората в размер на над малко 13 млн. лева Предложеният бюджет ще подсигури финансовата активност на инспектората към Висш съдебен съвет.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР