Заплатите на работещите в областните болници ще бъдат увеличени от

...
Заплатите на работещите в областните болници ще бъдат увеличени от
Коментари Харесай

Заплатите в областните болници се вдигат с до 250 лева

Заплатите на работещите в регионалните лечебни заведения ще бъдат увеличени от 1 юли с сред 150 и 250 лв. по новата методика, създадена от Министерството на здравеопазването. Това съобщи във Варна министър Кирил Ананиев, предава БНР. Той изясни, че разноските за личен състав би трябвало да бъдат не по-малко от 50 % от общите доходи на лечебните заведения. Ръководството и синдикатите във всяко здравно заведение ще вземат решение дали да има спомагателни заплащания за реализирани резултати.

" Те не могат да надвишават 50% от разноските за личен състав, като се изключи в допълнение систематизиране на приходите, които има от клинични тествания и от ценоразписите за спомагателни осъществени медицински услуги ", разгласи във Варна министърът на опазването на здравето.

Във Велико Търново, където показа методиката пред болничните шефове от Централна Северна България, здравният министър Ананиев уточни, че макар незадължителния темперамент на методиката, възнагражденията би трябвало да бъдат увеличени.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР