Заплатите на почти всички са ниски. Доценти и професори получават

...
Заплатите на почти всички са ниски. Доценти и професори получават
Коментари Харесай

Любослав Костов, КНСБ: Заплатите на доценти и професори са под 1 000 лв., има как да бъдат по-високи!

Заплатите на съвсем всички са ниски. Доценти и професори получават брутна заплата в размер на 1 300 - 1 400 лева След като платят налози и осигуровки, се получава трицифрена сума. Това сподели в изявление за бТВ основният икономист и вицепрезидент на КНСБ Любослав Костов.

Той изясни, че подобен е казусът и с хората в читалищата, музеите и библиотеките, тъй като попадат под общия знаменател на държавни чиновници.

" Инфлацията е 30%. Затова през днешния ден протестирахме над 1 000 индивида. Видяхме се с съвсем всички парламентарни партии: ПП-ДБ, Движение за права и свободи, ГЕРБ и най-после с Българска социалистическа партия. Всички срещи протекоха с приятна атмосфера. Голяма част от нашите обективни претенции бяха възприети. Депутатите дадоха обещание, че ще ги вземат поради преди второ четене на бюджета ", уточни още Костов. 

От КНСБ желаят 305 млн. лева за растеж на заплатите за недофинансираните браншове. Това се равнява на едвам 0,16% от общия бюджет на страната, чийто размер е 74 милиарда лева. 

" Капиталовата стратегия и сега е леко надценена, може да се обезпечат пари за покачване на заплатите, без да се утежни дефицитът и да се навреди на фискалната рамка ", безапелационен бе основният икономист на КНСБ. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР