Заплатите на изпълнителните директори в държавните предприятия ще бъдат до

...
Заплатите на изпълнителните директори в държавните предприятия ще бъдат до
Коментари Харесай

Ако си шеф в държавно предприятие - над 10 000 лв. заплата

 Заплатите на изпълнителните шефове в държавните предприятия ще бъдат до 10 980 лева При отлични финансови резултати на сдруженията те ще вземат и годишни бонуси, които може да бъдат до към 40 хиляди лева Това планува план на Правилник за използване на Закона за обществените предприятия, който е пуснат за публично разискване.

Заплатите на шефовете в държавните компании ще зависят от индикатори за активността им като размер на активите и брой на личния състав, съществуване на отговорности, както и дали облагата и успеваемостта на работа се усъвършенстват или утежняват. За всеки от тези индикатори ще бъдат давани бални единици. За всеки бал изпълнителните шефове ще вземат по една и половина минимална заплата, а членовете на борда – по половин минимална заплата. Но е подложен и оптимален предел на възнагражденията, като изпълнителните шефове ще вземат до 18 минимални заплати, а членовете на борда – до 6 минимални заплати.

Възнагражденията ще бъдат преизчислявани на всеки три месеца на база финансовите резултати от предходното тримесечие. Шефовете в държавните предприятия ще вземат и два типа
бонуси – тантиеми, в случай че сдружението няма отговорности и облагата нараства, както и още едно в допълнение парично подучване с решение на общото заседание на сдружението при извънредно положителни финансови резултати. Всеки един от тези бонуси ще бъде в размер до три междинни заплати за членовете на борда, или общо шест заплати в допълнение. Това прави оптималната сума на годишните бонуси от към 40 хиляди лева, допълват още от " Ретро ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР