Заплатите на експертите в Българската банка за развитие са намалени

...
Заплатите на експертите в Българската банка за развитие са намалени
Коментари Харесай

Намаляват драстично заплатите на надзора на ББР

Заплатите на специалистите в Българската банка за развиване са понижени с 8000 лева – от 10 000 лева на 2000 лева, тъй като ББР не работи добре и не се ръководи дейно. Това разгласи министърът на нововъведенията и растежа Александър Пулев пред Българска национална телевизия, като добави, че министерството като принципал  иска по-добри резултати и по-добър надзор.

Той заяви, че от понеделник, 19 септември, в ББР тече одит от Сметната палата. От думите му стана ясно, че от понеделник в ББР тече одит от Сметната палата и това се случва за първи път от 15 година, т.е. откогато е основана банката.

Александър Пулев обяви, че изрично няма да се трансформира лимитът от 5 млн. лева за разпределяне на заем. В момента междинната сума за разпределяне на заем е 350 000 лева, разясни той и сподели, че би трябвало да се разшири продуктовият портфейл на банката.

По думите му, Министерството на нововъведенията и растежа създава две ограничения, с които да се усъвършенства работата в институцията. Първата е да се насърчи съфинансирането, като ББР взе участие като съкредитор по огромни експозиции, само че единствено и само при изискване, че те се ръководят от друга огромна интернационална институция, която да бъде водеща и с безспорна известност. Втората мярка е да се насочат част от заемите през обществените пазари, в това число Фондовата борса.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР