Заплатите на 53 хиляди държавни служители ще бъдат вдигнати средно

...
Заплатите на 53 хиляди държавни служители ще бъдат вдигнати средно
Коментари Харесай

Увеличават заплатите на 53 000 държавни служители

Заплатите на 53 хиляди държавни чиновници ще бъдат вдигнати приблизително с по 283 лв., със задна дата от 1 януари. Решението беше взето на днешното съвещание на министрите в оставка от кабинета " Денков ". 

За да се уверят, че контрактуваните 268 милиона лв. за администрацията няма да бъдат понижени, представители на КНСБ и КТ „ Подкрепа “ се събраха тази заран на митинг под прозорците на властта.

По-късно министрите взеха решение нарастването за всеки държавен чиновник да е с сред 12 и 18 на 100, което е от 200 до 300 лв.. Близо 1000 души към момента работят на минимална заплата и за тях растежът на работната заплата ще е с 21%.

„ Дадоха ни 268 млн. лв. за всички и ни оставиха ние да се бием между тях - бранш със бранш, служба с служба. Оставиха ни сами да дефинираме кой е по-голям – работещият в битката с градушките или работещите в Агенцията за обществено подкрепяне. Не би трябвало да е подобен методът ”, разяснява пред Нова тв Любослав Костов от КНСБ.

Според Кремена Атанасова от КТ „ Подкрепа ” има доста чиновници, които са на минималната заплата от 933 лв.. „ Получихме 30% нарастване, само че тези средства не са задоволителни, с цел да покрият нашето сензитивно закъснение. Най-ниската заплата в този момент е 1350 лева Не сме виждали такова нарастване от доста време, само че все пак тези средства не са задоволителни ”, сподели Рая Петрова от Националния статистически институт.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР