Заплатата на военните ще расте с минималната работна заплата за

...
Заплатата на военните ще расте с минималната работна заплата за
Коментари Харесай

Заплатата на военните ще расте, модернизация на армията с AI и дронове |

Заплатата на военните ще пораства с минималната работна заплата за страната, ще се строят и жилища. Превъоръжаване с “фокус върху потребление в защитата на перспективни софтуерни решения като изкуствен интелект и дронове ”. Това са част от ограниченията за промени в бранша защита, планувани в управническото спразумение за сформиране на кабинет.

Членството на България в НАТО и Европейски Съюз да е в центъра на отбранителната ни политика, написа в документа

От него излиза наяве, че ще се прави следващият обзор на системата за национална сигурност, както и проекти за организационно създаване и развиване на въоръжените сили, както и проект за превъоръжаване със съответните капиталови планове за придобиване на съвременни качества.

Споразумението слага хората в защитата в “центъра на развиването на въоръжените сили и обезпечаване на заслужено заплащане в сходство с риска на военната специалност ”. Основното месечно заплащане би трябвало се дефинира на годишна база въз основа на заложен коефициент по отношение на минималната работна заплата. Предвижда се и понижаване на жилищната рецесия посредством публично-частно партньорство и условия за кредитиране. Това би трябвало да стане, посредством възстановяване на инфраструктурата посредством поправяне на потребления сграден фонд, пласиране на този с отпаднала нужда и създаване на жилища за военнослужещите без жилища.

Интересно е предлагането за обзор и усъвършенстване на пирамидата на военните звания и възобновяване на процентното отношение сред другите категории военнослужещи - офицери 20%, сержанти 30% и 50% бойци. В момента няма официалнои данни за това съответствие, само че обществена загадка е, че “пирамидата ” е обърната,

В съглашението написа още, че превъоръжаване и рационализация на въоръжените сили ще се прави посредством тясно обвързване с софтуерната и индустриална база на защитата, като тя се възнамерява синхронно за трите типа въоръжени сили, а се осъществя поетапно за всеки тип.

Освен това е заложено интензивно присъединяване в многонационални капиталови планове в Европейски Съюз и НАТО, нещо от което МО бягаше до момента. Вместо присъединяване в огромни търгове за техника МО организираше свои търгове, които или се проваляха или цената беше прекомерно висока.  Записано е още, че наличната бойна техника ще се поддържа и модернизира по опция от българския военно-промишлен комплекс по стандартите на НАТО и Европейски Съюз до закупуване на нова техника. В момента България разчита съвсем напълно на Русия за ремонт и аварийни елементи, особенно за изтребителите МиГ - 29. Новата техника да се закупува от страните-съюзнички в НАТО и Европейски Съюз.

" Възстановяване на системата за повишаване на силите и средствата и изграждане на запас за възстановяване отбранителните качества на страната и допълнение с персонален състав и техника от националното стопанство. Широка социална полемика за потребността от създаване на национална армия. Преодоляване на некомплекта от персонален състав посредством създаване на ефикасна система за привличане, асортимент, мотивация, развиване и задържане на военнослужещите ", написа още в съглашението

В документа е заложено и рационализиране на военнообразователната система и синхронизиране с военното обучение в страните от НАТО и Европейски Съюз.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР