Заплащането на пожарникарите не е адекватно на техния труд. Това

...
Заплащането на пожарникарите не е адекватно на техния труд. Това
Коментари Харесай

Главен комисар Николов с уважение и към протестиращите пожарникари

Заплащането на пожарникарите не е съответно на техния труд. Това сподели пред публицисти шефът на Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " гл.ком. Николай Николов. Според него чиновниците заслужават по-високо възнаграждение.

Проблем било обаче, че не зависи това от него . " Категорично считаме, че би трябвало да получат по-достойно възнаграждение ", акцентира Николов.

По думите му на днешния митинг на чиновниците на Министерство на вътрешните работи ще стачкуват дребна част от пожарникарите. " Тези обаче, които стачкуват - моите почетения към тях ", добави Николов. Според него поддържайки деен разговор, могат да бъдат решени огромна част от проблемите.

Николов увери, че в границите на няколко месеца казусът с защитните средства ще бъде решен на 90%. Вече е приключена публичната поръчка за 200 хил.лв., а през днешния ден е подписана друга за още 400 хиляди лева " До 2-3 месеца чакам доставка на 750-800 комплекта ", увери Николов.

Във връзка с битовите условия той призна, че " има закъснение " , само че напълно скоро 22 здания ще бъдат напълно реновирани и продължава строителството на няколко чисто нови здания. За настояването на пожарникарите да са по 3 души в екип Николов увери, че ще изпълнят това предпочитание в границите на 2 седмици. " Пожарникарите са прави и за това, че има дефицит на чиновници. Тази година са назначени към 570 индивида ми това е оптималния потенциал на Академията на Министерство на вътрешните работи, посочи Николов.

На въпрос дали настояването за 15% нарастване на възнагражденията е резонно той съобщи, че всичко се взема решение от това какъв бюджет ще отпусне Народното събрание на министерството.

Зам.-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов сподели, че за 4 месеца са извършени 6 съвета за обществено партньорство и не трябва да ги упрекват в липса на разговор. Резултатът от това е погашение на паричната равноценност на облеклата и унищожаване на лимита на бензина.

С какъв брой ще се усили заплащането и от по кое време обаче не стана ясно.

По думите на Балабанов единствено преди 2 дни е било обяснено, че нарастване на заплатите със задна дата не е допустимо . От рамката на бюджета зависи с какъв брой ще бъдат увеличени заплатите, изясни зам.-министърът.

" Аз желая те да получават по 2 000 евро на месец, само че бюджета на страната сега не разрешава това, което те желаят ", сподели още Балабанов.

Николов и Балабанов участваха на празничната гала за Деня на пожарникаря , провела се в Групово дело " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " в София. След отслужен водосвет бяха поднесени цвята и венци пред мемориалната плоча на починалите при осъществяване на служебните си отговорности.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР