Заплащането на извънредния и нощния труд ще е сред основните

...
Заплащането на извънредния и нощния труд ще е сред основните
Коментари Харесай

КТ Подкрепа: Има много сериозен проблем с работното време

Заплащането на изключителния и нощния труд ще е измежду главните тематики на почналата в София интернационална конференция, проведена от Конфедерация на труда "Подкрепа ", съобщи пред БНР президентът на синдиката Димитър Манолов.
“В България не успяхме до дъно да разрушим системата на заетостта, само че имаме един доста сериозен проблем, обвързван с работното време. Т.е. тези гъвкави форми на претовареност, които се диктуват не от желанието на служащия, а най-често от желанията на неговия шеф. Работодателите викат служащите тогава, когато те има какво да работят, задържат ги до по-късно в събота и неделя, това нещо не се доплаща и така нататък Извънредният труд да се заплаща, а не да се регистрира като работа на някакъв по-специфичен график. Работата е заран от 9 вечер до 5 и всичко отвън това би трябвало да се заплаща по-скъпо като труд “, разяснява Манолов.
Манолов добави, че синдикатите не изключват опцията да провеждат проява на недоволни от заплащането и изискванията им на труд медицински експерти.
В изявление за предаването “Преди всички “ той разяснява още: “В България изключителният труд стана допустимо да се поставя по всевъзможни аргументи, а не просто там, където процесите на работа са непрекъсваеми и така нататък и където не можеш да отречеш тази нужда. Ще работим по тази тематика. И по концепцията за заплащането на нощния труд, несъмнено ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР