Заплашен от криминално разследване, което би могло да го свали

...
Заплашен от криминално разследване, което би могло да го свали
Коментари Харесай

Със сринат заради кризата рейтинг Болсонаро ухажва бившите си политически врагове

Заплашен от престъпно следствие, което би могло да го смъкна от поста, бразилският президент Жаир Болсонаро ухажва брокери на политическа власт, които в миналото заклеймяваше като корумпирани, пробвайки се да оцелее в рецесията, изострена от метода му на справяне с епидемията от ковид, написа в четвъртък организация Ройтерс.

Драматичната оставка предишния месец на " звездата " в кабинета на Болсонаро - правосъдният министър Сержио Моро, който упрекна крайнодесния водач, че се пробва да се намесва в полицейски следствия, провокира следствие, подредено от Върховния съд, което може да подложи на тестване нежната коалиция на президента.

Упоритите опити на Болсонаро да омаловажи епидемията от ковид в Бразилия (най-тежката измежду всички разрастващи се страни) стопиха известността му измежду гласоподавателите и обърнаха против него някогашните му политически съдружници.

Тази седмица основният прокурор на Бразилия разпитва министрите за уволненията и назначенията, осъществени от Болсонаро във федералната полиция. Предвид обстоятелството, че двама от синовете на президента са обект на престъпни и парламентарни следствия, критиците го упрекват, че се стреми да отбрани фамилията си, като назначава свои съдружници отпред на федералната полиция в столицата Бразилия и в родния си град Рио де Жанейро.

Болсонаро твърди, че обвиняванията не отговорят на истината и че фамилията му е преследвано. Ако Върховният съд и две трети от долната камара на Конгреса видят учредения за вероятните обвинявания във възпрепятстване на правораздаването и корист с власт, Болсонаро ще бъде отхвърлен от поста и изправен пред висшия съд в страната.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР