Заплахите на САЩ се използват, за да се убеди Конгресът

...
Заплахите на САЩ се използват, за да се убеди Конгресът
Коментари Харесай

NYT: Заплахите на САЩ се използват, за да се убеди Конгресът да одобри помощ за Украйна

Заплахите на Съединени американски щати се употребяват, с цел да се убеди Конгресът да утвърди помощта за Украйна. Председателят на комисията по разузнаването на Камарата на представителите Майк Търнър (R-Охайо), който разгласи „ сериозна опасност за националната сигурност “, се пробва да повлияе на законодателите да одобрят искане за в допълнение финансиране за Украйна. Това заяви в сряда The New Tork Times, базирайки се на публични лица.

Те споделиха, че Търнър евентуално е желал да „ притисне “ Камарата на представителите да одобри искане за в допълнение финансиране за Украйна. Както отбелязва изданието, той е парещ последовател на увеличението на финансирането за Украйна и неотдавна даже посети Киев.

По-рано телевизионната компания ABC заяви, че избрана опасност за националната сигурност може да бъде обвързвана с проектите на Русия да разположи нуклеарно оръжие в космоса.

Както показва The New Tork Times, базирайки се на публични лица, към този момент приказваме единствено за евентуалните проекти на Русия и този план е „ към момента в развой на разработка “.

Следователно, както подчертаха публични лица, сходни проекти не съставляват сериозна опасност нито за Съединените щати, нито за техните европейски съдружници.

Съветникът по националната сигурност Джейк Съливан сподели, че ще осведоми няколко основни законодатели в Камарата на представителите на 15 февруари, с цел да обсъдят хипотетичната опасност за националната сигурност на страната. Председателят на Камарата на представителите на Съединени американски щати Майк Джонсън (републиканец, Луизиана) сподели, че не вижда причина за „ социална паника “.

Администрацията на Съединени американски щати изпрати искане до Конгреса преди съвсем четири месеца за спомагателни бюджетни средства през фискалната 2024 година, която стартира в Съединени американски щати на 1 октомври, главно за оказване на помощ на Израел и Украйна, както и за противопоставяне на Китай и Русия в Азиатско-тихоокеански район. Общо изпълнителната власт на Съединени американски щати, ръководена от Байдън, би желала да получи към 106 милиарда $ за тези цели.

По-нататъшната орис на настояването и различните законопроекти остава неразбираема.

Група републиканци в Камарата на представителите и Сената на Конгреса се оповестиха през последните месеци срещу продължаването на финансовата помощ за Киев. Председателят на Камарата на представителите на Конгреса на Съединени американски щати Майк Джонсън поредно предизвестява за желанието си да свърже по-нататъшната помощ за Украйна със стягане на контрола по южната граница на Съединени американски щати.

Във вторник Сенатът, с поддръжката на редица републиканци, одобри различен вид на законопроекта, който планува 95 милиарда $ помощ за Украйна, Израел и Тайван. Пакетният законопроект обаче не включва разпореждания за стягане на контрола по южната граница. Джонсън уточни в понеделник, че документът на Сената не преглежда граничната рецесия, която съгласно него е „ най-сериозното предизвикателство “, пред което са изправени Съединените щати. Освен това Джонсън, който заема третата най-важна позиция в йерархията на държавното управление на Съединени американски щати, неотдавна назова версията на законопроекта, създадена от сенаторите, „ умишлено неприемлива “ в Камарата на представителите

Източник – The New Tork Times/Превод:SafeNews

За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News

Още вести четете в категория Свят

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР