Заплахите, че след 10 юни ще спрат всички плащания, в

...
Заплахите, че след 10 юни ще спрат всички плащания, в
Коментари Харесай

Пенсии и заплати ще има. Служебният кабинет предложи на парламента удължаване на бюджет 2022

Заплахите, че след 10 юни ще спрат всички заплащания, включително заплати в държавната сфера и пенсии, се оказаха кьорфишек. Пари ще има. Служебният кабинет предлага на Народното събрание да се удължи действието на бюджета за 2022 година, с цел да се обезпечат средства за разплащанията.

След конституиране на 49-ото национално заседание на 12 април 2023 година срокът на деяние на удължителния закон е до 10 юни 2023 година В случай че в упоменатия период не са признати Законът за държавния бюджет на България за 2023 година, Законът за бюджета на държавното публично обезпечаване за 2023 година и Законът за бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2023 година, е належащо да се продължи действието на така наречен удължителен закон, оповестява държавната пресслужба.

„ Предложеният законопроект ще обезпечи непоклатимост и опция за финансиране на системите и реализиране на техните държавни и публични функционалности до приемане на Закон за държавния бюджет на България за 2023 година “, показват в решението си от Министерски съвет.

„ По този метод се обезпечава опция за осъществяването на разноски и даването на прехвърляния на първостепенните разпоредители с бюджет, при изискванията на неприети бюджетни закони за 2023 година и при отчитане на влезнали в действие актове на Народното събрание, на Министерския съвет и други нормативни административни актове, които плануват спомагателни или понижени бюджетни средства “, допълват от Министерски съвет.

Промените подсигуряват възнаграждение на действия, свързани с помощи и компенсации, други разноски, свързани със сигурността, живота и здравето на хората. Осигурява се опция да се дофинансират вложенията, включени в Националния проект за възобновяване и резистентност вследствие на инфлационните процеси, които доведоха до увеличение на прогнозните стойности на осъществяването, оценени при утвърждението на Плана на цени преди и до 2021 година. Осигуряването на спомагателен народен запас, нужен за осъществяването на финансовите вложения, ще подкрепи осъществяването на дейностите – стадии и цели от настояванията за заплащане, които следва да се заявят към Европейска комисия до 2026 година.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР