Заплахата срещу служители на правоохранителната и правораздавателната система не е

...
Заплахата срещу служители на правоохранителната и правораздавателната система не е
Коментари Харесай

Румен Петков: Заплахата срещу полицаи и магистрати не е прецедент

Заплахата против чиновници на правоохранителната и правораздавателната система не е казус. Това сподели в предаването „ Лице в лице” по bTV водачът на АБВ и някогашен вътрешен министър Румен Петков, откакто през вчерашния ден стана ясно, че е арестувана тайфа, която е възнамерявала убийствата на служители на реда и прокурори.

Много е значимо след този анонс да се стигне до дъно и до неоправдателна присъда, тъй като в противоположен случай ще остане усещането за лековатост по такава сензитивна тематика, добави той.

Бившият правосъден министър Антон Станков също е безапелационен, че подобен тип проведена престъпност би трябвало да бъде „ смачквана незабавно”.

По думите му случаи на посягане против магистрати е имало, само че постоянно са били единични или инцидентни.

„ Тревожното в тази ситуация е, че може да се цели всяване на ужас, нерешителност и осуетяване на държавната активност като цяло. Ако тяхната цел е била да убива, тогава става дума за освен това от търсене на разпра по избрани проблеми, което е тревожно”, уточни Антон Станков.

Обществото би трябвало да застане до своята полиция и своята магистратура, безапелационен беше Румен Петков.

„ Като министър на правораздаването нееднократно с задгранични сътрудници сме обсъждали мафиотските техники за влияние върху магистратите. Способите са два – единият е вземаш едни пари и не ти се случва нищо, само че си наш и решаваш делата, както би трябвало. Другият метод е не вземаш парите и си безпощадно наказан”, означи Антон Станков.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР