,,Заплахата от война може да не е непосредствена, но не

...
,,Заплахата от война може да не е непосредствена, но не
Коментари Харесай

Фон дер Лайен: Путин използва мира, за да се подготви за война, Европа спешно да се събуди

,,Заплахата от война може да не е непосредствена, само че не е изключена. Опасността от война не би трябвало да се преувеличава, само че е належащо да бъдем готови.``

Това сподели през днешния ден ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в тирада пред Европейския парламент в Страсбург.

,,Време е да обсъдим опцията да използваме приходите от запорираното съветско имущество за взаимно обезпечаване на военно съоръжение за Украйна. Независимо дали имаме поддръжка от нашите сътрудници, не можем да оставим Русия да спечели``, акцентира Фон Дер Лайен.

,,Залозите са огромни - нашата независимост и нашият прогрес. Путин употребява мира, с цел да се приготви за война. Европа би трябвало незабавно да се разсъни, прикани Фон дер Лайен. Много европейски илюзии бяха разрушени - че мирът е непрекъснат, че Путин ще избра икономическия прогрес пред разрушаването на Украйна, че Европа прави задоволително за сигурността. Няма място за повече илюзии. Обновяването на европейските въоръжени сили е незабавен въпрос, сподели Фон дер Лайен.

Тя заяви, че в идващите седмици Европейска комисия ще показа оферти за разрастване на европейското военно произвеждане, тъй че със взаимни публични поръчки да се обезпечават муниции и техника.

,,В Киев ще бъде открит офис за отбранителни иновации``, добави тя и прикани частният бранш да поддържа напъните в региона на военното произвеждане. Председателят на Европейска комисия сподели още, че поддържа предлагането в идната комисия да има еврокомисар по защитата.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР