Заплахата от бежанци не е отминала. Предприемаме съответните мерки при

...
Заплахата от бежанци не е отминала. Предприемаме съответните мерки при
Коментари Харесай

Каракачанов: България е алтернативен маршрут за бежанците

”Заплахата от бежанци не е отминала. Предприемаме съответните ограничения при всеобщо ориентиране към нашата граница да можем да реагираме взаимно с армията, защото към този момент имаме правната опция при такива рецесии да се намесва и армията ”, сподели министърът на вътрешните работи Младен Маринов на брифинг на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата-Промахон ”.
“В региона на Одрин от предходната седмица имаме доста хора. Основната им цел като маршрут е Гърция – Македония или Албания – Западна Европа. Това, което е ясно по информация на партньорските служби е, че се разисква и различен вид да се употребява и България като маршрут. Ние сме длъжни да предотвратим сходни отпити за навлизане на българска територия”, съобщи министърът на защитата Красимир Каракачанов.

„ По гръцката граница няма ограда, само че теренът е планински. Едни добре готови хора – двама или трима, биха могли да преминат. Точно в региона на Кулата е единственият по-лесен достъп и в случай че има опит за напор, то той ще бъде отсам. Има 200 – 300 индивида в Благоевградското формирование, които могат да действат”, сподели още Каракачанов.

По данни на Гранична полиция до момента са арестувани 30 индивида, а за предходната година 146 са опитите за незаконно прекосяване на границата.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР