Заплахата може да бъде премахната с пачове на операционната система

...
Заплахата може да бъде премахната с пачове на операционната система
Коментари Харесай

AMD с важно изявление за сигурността на процесорите

Заплахата може да бъде отстранена с пачове на операционната система

AMD работи тясно с сътрудниците от промишлеността, с цел да обезпечи сигурността на потребителите, увери Марк Пейпърмастер

AMD излезе с публична позиция по отношение на сигурността на процесорите, откакто голям брой проучвателен екипи откриха проблеми, свързани с това по какъв начин актуалните микропроцесори третират спекулативното осъществяване на указания.

„ Заплахите се стремят да заобиколят контролите, вградени в микропроцесорната архитектура, които съхраняват предпазените данни ”, споделя основният софтуерен шеф на AMD – Марк Пейпърмастър. По неговите думи, в AMD сигурността е с най-голям приоритет и компанията непрекъснато работи, с цел да подсигурява сигурността на потребителите с възникването на нови опасности.

В публично изказване по въпроса, Пейпърмастер акцентира, че Гугъл Project Zero (GPZ) Вариант 1 (обхваща заобикалянето на проверките) е използван към процесорите на AMD . „ Ние считаме, че тази опасност може да бъде отстранена с пач на операционната система (ОС) и работим с нашите снабдители на Оценка за съвместимост, с цел да адресираме казуса ”, разяснява той.

В момента Microsoft популяризира пачове за огромната част AMD системи. „ Ние работим в тясно съдействие с тях, с цел да поправяме проблем, който забави разпространяването на пачове за някои по-стари AMD процесори (семействата AMD Opteron, Athlon и AMD Turion X2 Ultra). Очакваме казусът да бъде поправен в малко време и Microsoft да възобнови ъпдейтите на тези по-стари процесори идната седмица ”, твърди Пейпърмастер. Доставчиците на Linux Оценка за съвместимост също пускат пачове за другите артикули на AMD.
още по тематиката
GPZ Variant 2 е използван към процесорите на AMD. Независимо, че архитектурите на процесорите на AMD вършат мъчно потреблението на Вариант 2, компанията продължава своята работа с сътрудници от ИТ промишлеността и възнамерява да пусне композиция от ъпдейти на микрокода на процесорите и Оценка за съвместимост пачове, с цел да бъде обезвредено още повече въздействието на опасността.

AMD ще направи налични опционните актуализации на микрокода за сътрудниците и клиентите на процесорите Ryzen и EPYC още тази седмица. Компанията ще обезпечи ъпдейти за предходните генерации свои артикули през идващите седмици, които ще бъдат публикувани от производителите на системи и операционни системи.

Доставчиците на Linux решения също са почнали да пускат Оценка за съвместимост пачове за AMD системи, а компанията работи тясно с Microsoft за графика на разпространяване на техните пачове.

GPZ Variant 3 (Rogue Data Cache Load или Meltdown) не е използван към процесорите на AMD , акцентира Пейпърмастер. „ Ние считаме, че процесорите на AMD не са уязвими, заради потреблението на отбрани на привилегировани равнища в пейджинг архитектурата, по тази причина не е належащо софтуерно намаляване ”.

Архитектурите на AMD Radeon GPU не употребяват спекулативно осъществяване и по този метод не са податливи на тези закани, показва още Марк Пейпърмастер. На специфична уеб страница компанията ще разгласява по-нататъшна информация, до момента в който продължа взаимната разработка с сътрудници на смекчаващи решения за отбрана на потребителите от заканите за сигурността.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР