Заплаха за Конгреса нямаше, имаше опит за изместване на акцентите

...
Заплаха за Конгреса нямаше, имаше опит за изместване на акцентите
Коментари Харесай

Таско Ерменков: След изборите ще направим вътрешнопартийно допитване с кого да управляваме

„ Заплаха за Конгреса нямаше, имаше опит за изместване на акцентите на този Конгрес. Вместо да стартираме през цялото време смисления диалог за това каква нова стратегия желаеме да имаме, по какъв начин да се дефинираме като нова лява партия в светлината на новото социално-икономическо развиване, международна конюнктура, рецесии и така нататък, беше изработен опит за изместване на тази тематика “. Това съобщи членът на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия Таско Ерменков в ефира на Българска национална телевизия.
„ Когато в конюнктура, в която участва целият дипломатически корпус, ти си разрешаваш да се държиш като гамен, няма метод да не се вземат съответните решения. Колкото и да бяха крайни, те бяха верни. Нека това да бъде един апел да се държим възпитано, да се държим партийно – тогава към този момент нещата ще вървят към верния път и няма да има този колорит на саботиране на работата на партията и опити за отклонение на публичното мнение по значимите проблеми към личностни такива “, разяснява социалистът.
Той уточни, че значимите тематики, които е разискал и приел Конгресът, са насоки за нова стратегия, идея за промени в Устава, явяване на локални избори: „ Това са неща, които са значими освен за Българската социалистическа партия, те са значими за България, тъй като като единствена лява парламентарно показана партия, ние сме тези, които пазиме ползите на трудовите хора и вкарваме обществена политика. Само с 25 депутата и четирима министри успяхме да проведем такава обществена политика, каквато от години не е провеждана в България. За нас са значими концепциите, политиките и приемствеността в нашата партия “, сподели социалистът.
Ерменков дефинира като едно от най-важните решения, признати от Конгреса, че след изборите левицата ще организира общопартийно допитване с кого и по какъв начин да ръководи страната и уточни, че внушенията за обединения целят да срутват резултатите на Българска социалистическа партия.  „ Ние сме подготвени да участваме във властта и да пазиме политиките, които организираме, само че ще се допитаме до партийните членове с кого и по какъв начин да го вършим “, съобщи той.
Социалистът разяснява и взетото от Конгреса решение за осъществяване на референдум „ за “ или „ срещу “ джендър идеологията в учебните заведения: „ Референдумът е за това дали да допуснем ЛГБТИ под каквато и да е форма в просветителната система на България. Колко от феновете са съгласни децата им вместо „ мамо “ и „ баща “ да им викат „ родител 1 “ и „ родител 2 “? Колко от тях са съгласни да има опция за хормонални промени в пола на деца, които към момента не са се осъзнали? Колко биха се съгласили в учебно заведение да се преподава тази идеология? Не може децата на България да бъдат подложени на такова оскърбление “.
В ефира на Българска национална телевизия енергийният специалист разяснява и нуклеарната енергетика на България, като уточни, че сега се прави опит за замяна на гориво на АЕЦ „ Козлодуй “ под формата на „ сякаш диверсификация “ без да се изчаква първо лицензирането от Агенция „ Ядрено контролиране “ и без да се взема поради, че двата реактора в АЕЦ „ Козлодуй “ имат лиценз – единият до 2027 година, другият до 2029 година: „ За да бъде продължена тяхната активност нататък, това би трябвало да бъде позволено от „ Росатом “. Сега ви запитвам, „ Росатом “ ще разреши ли да се удължи животът на двата реактора след 2027 и 2029 година, в случай че в тях има гориво, което не подсигурява тяхната сигурност? “, съобщи Ерменков.
Социалистът добави: „ Президентът в Брюксел приказва, че ще сложим несъгласие на нуклеарни наказания, в случай че бъдат наложени на Русия. В същото време министърът на енергетиката на неговото държавно управление, в деня, в който мина нуклеарното гориво за унгарската АЕЦ, твърдеше, че през България не може да минава гориво и че нямаме право да внасяме. Едно такова непоследователно, несериозно държание, може да докара до това, че всички наши контрагенти да престанат да ни одобряват насериозно и да ни обръщат внимание “.
Ерменков уточни, че тук въпросът не е „ за “ или „ срещу “ Русия - тук е въпрос на сигурност, на успеваемост и на държавен интерес. „ Всичко друго е политиканстване, а когато в енергетиката влезе политиканстване – резултатите ги виждаме всички “, сподели енергийният специалист и уточни, че енергийната сигурност на България не е обезпечена, в случай че сменим нуклеарното гориво, тъй като нямаме лиценз, който да ни разреши да кажем, че то е безвредно. Той добави и че все още в България има гориво за двата блока осреднено до 2026 година, а България би трябвало да се концентрира по какъв начин да развива нуклеарната енергетика.
„ Бяхме преди всичко по икономическо развиване, когато Българска социалистическа партия отговаряше за стопанската система на страната.  Нашата политика и блян е да развиваме страната си, тя да става по-стабилна, по-икономически издържана. Когато има неща, които опонират на българския интерес и на човешката логичност, няма по какъв начин да имаме друга позиция “, сподели Ерменков.
В умозаключение социалистът съобщи: „ Искаме Българска социалистическа партия да бъдем онази политическа мощ, която ще способства за връщането на парламентаризма в България и се надявам, че когато хората излязат да гласоподават, ще оценят това, което сме създали. Ще видят, че ние сме си подредили къщичката и сме подготвени да подредим и къщичката на България “, сподели Ерменков и добави, че Българска социалистическа партия е окуражена да бъде решаваща част от ръководството на България, с цел да може да пази ползите на хората, чиито ползи пази левицата.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР