Заплаха за живота на председателя на Народното събрание Ива Митева.

...
Заплаха за живота на председателя на Народното събрание Ива Митева.
Коментари Харесай

Образуване е преписка за заканата за убийство на Ива Митева

Заплаха за живота на ръководителя на Народното събрание Ива Митева. Сигналът беше разгласен в деня, в който депутатите гласоподаваха на първо четене противоречив закон за реформиране на НСО и понижаване на кръга на охраняваните лица, в това число и основния прокурор.

Според Министерството на правораздаването опасността за убийството на Ива Митева е получена нощес към 21 ч.. Според самата Митева обаче, е получена тази заран след 11 ч., минути откакто тя от парламентарната естрада тя разгласи, че законът за НСО, който лишава част от властта от държавна защита, е признат на първо четене.
Снимка: bTV
Нейните съпартийци заподозряха връзка и загатнаха избрани партии. Самата Митева изясни, че се опасява, само че не за себе си, а за околните и най-много за детето си.

Като " гнусна политическа проява " дефинира опасността към Митева Тошко Йорданов от " ИТН ". От партията показаха подозрения, че сигналът е обвързван с ГЕРБ и Движение за права и свободи.

Законът, който лимитира кръга охранявани лица от НСО, беше разгласен за признат в 11 часа. Заплахата против Митева е получена минути по-късно в министерство на правораздаването, заяви тя.

„ Сигналът е едно изречение – „ на следващия ден ще убия Ива Митева “. Дали ще се окаже сериозен и на следващия ден някой ще желае да ме простреля е различен въпрос. По-скоро не ме е боязън, само че се тормозя за околните ми и ме е боязън за детето ми “, сподели ръководителят на Народно събрание.
Снимка: bTV

От Министерството на правораздаването потвърдиха информацията, само че с друга дата и час. НСО пък оповестиха, че през днешния ден в 11:40 ч. службата е сигнализирана за отправена опасност към охранявано лице и към този момент ревизира. Главният прокурор прикани компетентите органи да бъдат оставени да си свършат работата.
Снимка: bTV

Стигна се и до персонални нападки сред депутатите. Второто четене на закона следва, само че е под въпрос дали ще има време за него.

По случая към този момент се е самосезирала Софийска районна прокуратура и е образувала кореспонденция за осъществено закононарушение - отправена закана за ликвидиране.
Снимка: bTV
Прокуратурата е отправила и писмо до Министерство на вътрешните работи, в което пита за какво не е била осведомена до 17 ч., защото надзорът по сигнали за закононарушения е нейно пълномощие.

Коментар и на основния прокурор Иван Гешев по Закона за НСО.

" Ако премахването на защитата на основния прокурор ще реши всички проблеми на българските жители, ще се откажа самичък от нея ", съобщи той.
Снимка: bTV

Последва реакция и на водача на Има Такъв Народ Слави Трифонов: „ Дали опасността инцидентно беше получена, откакто Ива Митева разгласи, че Законът за НСО е признат? Закон, който лишава колите, защитата и привилегиите на министри, депутати, прокурори, някогашни министър председатели, както и на техните фамилии? Не мисля, че е инцидентно. Двете неща са абсолютно свързани. Вчера ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия бяха партиите, които желаеха да неодобряват тези промени в Закона за НСО, като изобщо не се явиха на работа в залата на Народно събрание “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР